Categorii
Intrebari de la cititori

Cine mai construieste case din chirpici in Romania?

Buna ziua. Vreau sa construiesc o casa in Margineni, Piatra Neamt. Aceasta casa o vreau cum se facea in ani 60 70. Din chirpici sau din lemne si in mijlocul lor bagat lut cu paie. Ma puteti ajuta cu o informatie? Unde ma pot adresa sa gasesc persoane care ridica aceste case? Va multumesc.


Intrebare de la Mary, pe adresa redactiei: Cine mai construieste case din chirpici in Romania?

6 răspunsuri la “Cine mai construieste case din chirpici in Romania?”

Daca doriti o casa din chipici sunati la 0734844617 dar sa stiti ca nu costa mai putin decat o casa din caramida,

Nu stiu ce varsta aveti, unde a-ti crescut si ce pregatire aveti, dar daca macar cunosteti persoane din zona rurala cu varsta de 50-70… ani si locuiesc in astlfel de case, nu aveti nevoie decat de cativa prieteni buni si dispusi sa munceasca.
A apela la o firma va costa aproape dublu. O spun din experienta proprie.
Mai ganditiva si succes!

Daca mergeti pe firme si autorizatii, costa mult si se poate sa nici nu primiti autorizatie. Un camion de 20 t de pamant lutos este 100 lei. Greseala caselor din pamant este ca ele nu aveau fundatie sau era necorespunzatoare, asa ca ar trebui o fundatie macar din caramida daca nu beton. Aceste case nu sunt foarte bune izolatoare desi izoleaza mai bine decat cele din caramida si trebuiesc intretinute deoarece mai apar fisuri in pereti. O tehnologie buna era amestecarea pamantului cu crengi depaducel si porumbar, rezultand dupa intariure un adevarat beton armat. Intrebati cine stie sa lucreze asac eva.

Toti specialisti! 1 – bunicul meu a folosit „furci” lemn de salcam protejat cu smoala la capatul ingropat 50 cm, pot fi bagate in fundatie si turnat smoala imprelur, foarte rezistent la umezeala in timp. 2 – tenculiala se face in 2 straturi, primul din lut si pleava, ultimul din lut si balegar de cal, urmat de varuire. Acoperis din papura, tabla sau tigla de tabla ca este usor. cel din papura este fantastic, rezistent si izolator performant, din pacate nu prea mai sunt oameni priceputi (coama se facea impletita, o splendoare). Pt fundatie ca e mai simplu beton cu pietre de rau si neaparat strat izolator din carton bituminat sau folie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *