Categorii
Intrebari de la cititori

Credeti ca merge in aceasta bucatarie mobila uni?

Buna ziua. O rugaminte: am o garsoniera cu bucataria open space. Pe jos este parchet care imita stejarul, peste tot, mai putin in baie. La bucatarie faianta este bej, cu modele discrete maro, din loc in loc. Mobilierul este din pal, patul pal nuanta nuc si comoda tv, dulap, stejar.


Credeti ca ar merge la bucatarie sa imi fac o mobila uni? Ma gandesc la o combinatie verde deschis si crem. Sau nu se potriveste avand in vedere ca totul in casa are model de lemn, adica cu nervuri si atunci mai bine o bucatarie in acelasi stil. Ce imi recomandati? Ce combinatie de culori? Multumesc.

Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Credeti ca merge in aceasta bucatarie mobila uni?

4 răspunsuri la “Credeti ca merge in aceasta bucatarie mobila uni?”

Buna, Bogdan!

Finisajele existente iti permit sa alegi o mobila de bucatarie bicolora asa cum ti-o doresti. Eu insa as merge pe o combinatie de vernil in partea inferioara si alb sau ivoire pentru corpurile superioare, totul accesorizat cu un blat in ton cu culoarea dulapurilor suspendate (alb sau ivoire). Fiind vorba despre o garsoniera cred ca e important sa te axezi pe nuante si culori deschise si luminoase, care sa sporeasca luminozitatea decorului.

Multumesc Victoria pentru sfaturi
Deci dupa parera ta ar merge uni. Eu ma gandeam sa fac fronturile intercalat, la un corp verde deschis, ceva gen lamaie, un verde mai cald asa, nu tipator iar la corpul de langa crem care „seamana” cu ivoire-ul 🙂
Ar fi kitsch-os? Nu cred

Nu cred nici eu ca ar fi kitsch-os, insa trebuie sa ai grija sa nu obtii un decor prea incarcat. Daca vei opta pentru intercalarea culorilor in partea superioara, cred ca ar trebui sa te limitezi la o singura culoare pentru fronturile corpurilor inferioare. In articolul din linkul urmator vei gasi o idee de asortare si combinare a culorilor dulapurilor de bucatarie: https://www.casadex.ro/2016/05/bucatarie-bucuresteana-de-6-mp-amenajata-practic-si-eficient/ Sper sa te inspire 🙂

Doresc sa pun o insula in bucatarie, care are o marime de 12 mp, mobilierul este paralel, fata in fata pe peretele de la geam si pe cel din fata, mobila este mahon. In fata cum intri in bucatarie este usa spre curte.As dori sa pun o insula pentru a manca la ea in principal si nu stiu ce dimensiuni ar fi indicate si culoare, as dori sa-i pun blat din granit pe predominant bej-maron.
Va multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *