Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum amenajam o baie mica si moderna? Idei si imagini frumoase

1-perete de accent faianta patchwork amenajare baie moderna micaInceputul primaverii este un bun prilej pentru planificarea lucrarilor de modernizare, renovare si reamenajare a casei sau a diverselor spatii din interiorul acesteia. Fie ca vorbim despre o baie mica, despre bucatarie, living sau dormitor, avem nevoie de idei frumoase din care sa ne inspiram pentru a putea realiza un plan de lucru si o lista de cumparaturi.


Drept urmare, ti-am pregatit pentru astazi o colectie de idei frumoase, pe care le vei gasi ilustrate in galeria foto de mai jos. Acestea reprezinta bai mici amenajate in stil modern si dotate cu toate elementele specifice acestui spatiu. Trebuie doar sa le rasfoiesti, sa iei aminte de solutiile decorative care iti sunt pe plac si sa analizezi posibilitatea utilizarii si aplicarii acestora in amenajarea baii tale.

Reguli dupa care te poti ghida

Inainte de a te lasa in compania imaginilor de mai jos tin sa-ti reamintesc care sunt regulile de baza in amenajarea bailor de mici dimensiuni:

– Paleta cromatica in culori deschise pentru marirea vizuala a spatiului si pentru sporirea luminozitatii din interiorul acestuia. Pe scurt, finisajele pe care le vei alege trebuie sa fie in nuante deschise si sa reflecte lumina. Poti opta pentru o culoare sau un perete de accent, insa trebuie sa le folosesti cu masura, fara excese.

– Obiecte sanitare suspendate (lavoar si vas de toaleta), pentru degajarea pardoselii; solutie in urma adoptarii careia mica ta baie va parea mai aerisita, iar tie iti va fi mai usor sa o cureti.

– Cabina in locul cazii – idee potrivita atunci cand vrei sa eliberezi si mai mult spatiu la nivelul pardoselii acestei incaperi. Daca vei alege varianta unei cabine de dus fara cadita, delimitata de restul spatiului cu ajutorul unei perdele sau a unui paravan din sticla transparenta, vei castiga si mai mult spatiu.

Ca sa-ti usurez luarea deciziei, iti recomand sa citesti urmatorul articol: Cada vs cabina de dus – ce varianta este mai buna pentru baia ta?

Mobilier in culori deschise, compact, bine organizat, cu design minimalist, simplu si – daca doresti – suspendat pe perete. Daca incaperea este inzestrata cu nise, valorifica-le, transformandu-le pe acestea in spatii de depozitare.

– Oglinzi mari pentru crearea iluziei de marire vizuala a spatiului. In incaperile mici oglinzile imbraca adesea cate un perete intreg, ducand la obtinerea efectului de dublare a suprafetei spatiilor respective.

– Corpuri de iluminat frumoase si eficiente. Nu te limita la un singur bec montat in centrul tavanului, ci completeaza-l cu un set de aplice sau spoturi fixate la oglinda lavoarului. Acest truc banal iti va oferi luminozitatea necesara fiecarei zone din baie si va distrage atentia de la dimensiunea reala a acesteia.

– Masina de spalat scoasa din joc sau montata sub lavoar. Cand baia pe care o amenajezi este atat de mica incat prezenta unei masini de spalat ar transforma-o intr-un spatiu aglomerat si greu de utilizat si curatat, e clar ca trebuie sa apelezi la una dintre cele doua solutii expuse anterior. Pentru aprofundarea acestui subiect iti recomand sa citesti urmatorul articol: Unde poti monta masina de spalat rufe – idei si solutii reale.

– Articolele de igiena organizate in cel mai practic si totodata discret mod cu putinta: ascunse in dulapioare (cel din spatele oglinzii, masca lavoarului, mici corpuri montate in apropierea cazii sau a cabinei de dus etc). Acelasi lucru este valabil si pentru produsele de curatenie, prezenta carora la vedere creeaza senzatia de spatiu dezordonat si incarcat.

Sursa foto: https://www.inmyroom.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *