Categorii
Intrebari de la cititori

Recomandati casa cu etaj sau doar parter? Cum e mai ieftin?

Buna ziua. Anul acesta am cumparat teren si doresc sa imi fac o casa insa nu stiu ce proiect sa aleg. E mai ieftin sa fac o casa pe parter sau una cu etaj / mansarda? Sigur, supratata totala va fi aceeasi, aproximativ 120 de mp. Deci 60 la parter si 60 la etaj sau toata suprata la parter? Cum iese mai ieftin? Multumesc pentru sfaturi si recomandari.


Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Recomandati casa cu etaj sau doar parter? Cum e mai ieftin?

11 răspunsuri la “Recomandati casa cu etaj sau doar parter? Cum e mai ieftin?”

Bună seara!
În primul rând depinde dimensiunile teŕenului. Pentru dinensiunea spațiului util ales prețul casei la roşu este cam la fel, în jur de 30.000 euro ( materiale si manoperă). Singura problema care apare este acoperişul care trebuie să arate altfel din punct de vedere arhitectural față de o casă cu eraj sau mansardă. Implică nițel mai multă tablă, astereală si un meseriaş sau echipă bună. Eu am optat pentru o casă pe parter cu suprafață utilă de 120 mp. De ce? Terenul a permis construcția aleasă, nu doresc să fac agricultură pe teren şi cu trecerea anilor va fi mai greu să urci la etaj. Pentru suprafețe mai mari de 120 mp utili este este mai rentabil cu etaj/ mansardă. În final fiecare trebuie să îşi urmeze visul. Aşa ca spor şi o seara bună.

Salut! Eu am cu etaj de vreo 10 ani însă acum nu as mai face decât dacă nu am teren suficient. Mai ieftin nu cred ca ieși cu etaj pentru ca apar balcoane, uși balcoane, scara de acces, izolația pereților exteriori , perimetrul scării e un spațiu pe care deși îl ai nu o sa porți să-l folosești la maxim. Eu optez pentru parter!

Buna ziua!
Cel mai bine parerea mea este casa pe parter.
Iesiti mult mai bine in toate privintele, proiect, manopera constructie platiti doar pentru un nivel nu pentru doua de exemplu mesterii va cer 5000euro parter si 9000euro cu etaj, intretinere dupa ce va mutati, nu mai aveti scari de urcat ca si la bloc, impozitul este mai mic la casa pe parter fata de casa cu etaj. Eu am facut casa pe parter 140 mp iar la rosu am platit 17000 euro 5000 euro manopera si 12000 euro materiale.

Buna ziua ,o casa cu mansarda este mai ieftina si mai economica,dupa cum se stie costurile clele mai mari la o casa sunt la fundatie si la acoperis,iar daca aveti teren putin se mai castiga cel putin 50 mp de teren.detalii 0766271435

Buna ziua,
Recomand casa cu Parter.
Consiliere,proiectare,executie.

Cu stima,
RUBIK Consulting Construct
Tel:0799 355 506

As prefera sa discutam telefonic fiind multe aspecte de luat in calcul. Cu toata placerea impartasesc din experienta mea in ce proveste proiectarea, alegerea solutiei constrctive optime samd.

Gheorghe Ganea

Tel: 0722 265 668

Buna ziua. Anul acesta incep constructia unei case la tara si nu exista deocamdata canalizare. As dori sa-mi recomandati care varianta este mai buna pentru evacuarea apelor de la baie si buncatarie. Fosa septica cu drenaj sau hazna betonata de o capacitate mai mare. Care varianta este mai avantajoasa din punct de vedere financiar?Cum iese mai ieftin? Mentionez ca suntem doua persoane si nu vom locui permanent in acea locatie. Vara este posibil ca ocazional sa mai avem si musafiri. Multumesc pentru sfaturi si recomandari.

Buna ziua.

O casa pe un singur nivel , este mai scumpa cu min 50 eur /mp construit , dar daca se face un pret / mp util este posibil sa iesi la acelas pret .
Daca , casa dosr ope parter , nu are placa si are cat mai putini pereti interiori din zidarie , pretul ester mai atractiv pe varianta parter .
Daca dorit mai multe informatii si solutii , ma puteti contacta .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Depinde de cat teren aveti si de casele din jur. Daca aveti acces la soare aproape toata ziua la parter faceti nummai parter. Casa se face in functie de punctele cardinale (soare), compozitia solului, suprafeta utila necesara: cate dormitoare si bai doriti.
Eu am facut casa doar parer 78mp utili: living 20mp, 2 dormitoare (10, 12.6mp) bucatarie-10mp, baie, dressing, camera tehnica si la rosu m-a costat 19mii E
Am placa de beton la tavan, structuristul mi-a spus ca o pot mansarda oricand pe structura facuta de el. Costurile mari sunt la fierbeton, ciment, acoperis si manopera.
Luati legatura cu arhitectul si el va spune acelasi lucru.

mai scumpa categoric doar parter deoarece implica fundatie si acoperis in plus. se pierde ceva spatiu si bani cu scara, dar sub aceasta se poate face un mic spatiu de depozitare, iar pe scari se mai pot pune flori. O scara implica cam 1-2 mc beton si vreo 100 kg fier daca se face din beton. din lemn sau fier si lemn este cam tot la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *