Categorii
Intrebari de la cititori

Am divortat dar inca apar la banca in actele de credit de casa

Am cumparat o casa cu credit in rate impreuna cu sotul meu dar de curand am divortat, iar acum au inceput problemele / discutiile. Eu nu am nicio pretentie la casa, fostul sot a ramas sa locuiasca in ea si a fost de acord sa plateasca el ratele care au ramas. Eu nu am nici pretentii la ratele care s-au dat deja (au trecut 4 ani de cand am facut creditul), insa banca la care am facut imprumutul nu vrea sa ma scoata din acte pana nu facem partajul.


Partajul, cel putin eu asa consider, ar trebui sa il plateasca fostul sot (atata timp cat eu nu am pretentii la ratele care s-au platit deja pana acum) iar el va ramane cu casa. Ar mai fi varianta ca el sa gaseasca un coplatitor pe care banca sa il accepte. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu mai apar la banca in actele creditului? Multumesc.

Intrebare de la Ileana, pe adresa redatiei: Am divortat dar inca apar la banca in actele de credit de casa.

4 răspunsuri la “Am divortat dar inca apar la banca in actele de credit de casa”

parerea mea este ca fara partaj banca va va executa silit. vorbiti cu un avocat.sau platiti 50% din partaj. banca nu are de unde sa stie daca aveti sau nu pretentii de la fostul sot.

In contractul de imprumut erati amandoi sotii trecuti?

Trebuie sa aveti un document din care s arezulte ca dv iesiti din situatia de codevalmasie ca ii revine fostului sot in intregime apartamentul si pe baza acelelui document banca va poate scoate.
de unde sunteti?
puteti face dv partajul, nu va costa mare lucru, neavand pretentii nu va puneti nici aparare va reprezentati singura

in contractul de imprumut sunt trecuta coplatitor. Documentul de care am nevoie este partajul sau oare se poate si cu alte hartii documente? Multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *