Categorii
Proiecte de case inedite

Casa prefabricata din lemn construita in 10 zile pentru o familie cu copii

1-vedere din exterior casa prefabricata din lemn structura metalica doar parter DublDomConstructiile prefabricate din lemn sunt o solutie pentru cei care nu vor sa piarda prea mult timp in asteptarea ridicarii caminului propriu. Si asta pentru ca proiectarea si fabricarea tuturor elementelor din compozitia unei case din lemn se realizeaza in fabrica, doar asamblarea propriu-zisa a imobilului facandu-se pe terenul beneficiarului, intr-un interval foarte scurt de timp.


Am scris despre casele modulare prefabricate din lemn sau din alte tipuri de materiale in repetate randuri pe casadex.ro si voi continua sa fac acest lucru si de acum inainte, deoarece multe dintre constructiile de acest gen sunt ecologice si au un impact minim asupra mediului inconjurator, acesta fiind un aspect care, cred eu, ar trebuie sa ne preocupe pe toti. Asa ca astazi iti voi prezenta un proiect din aceasta categorie, semnat de compania ruseasca Bio-Architects.

Decizie luata dupa o iarna de testare

Proprietarii casei pe care o vezi in imaginile de mai jos au decis sa o construiasca dupa ce si-au petrecut vacanta si toate weekend-urile libere dintr-o iarna intr-o constructie prefabricata din lemn micuta, de doar 40 mp, achizitionata de la Bio-Architects si produsa de DublDom – o companie despre ale caror lucrari am scris si in trecut. O iarna le-a fost suficienta pentru a-si dea seama ca vor sa-si petreaca tot restul vietii intr-o casa din lemn proiectata si construita de aceeasi echipa. Asa ca, fara sa mai stea pe ganduri, au contactat pe arhitectii Max Badulin si Ivan Ovcinnikov si le-au povestit cum ar dori sa arate noul lor camin.

Trebuie spus ca in portofoliile Bio-Architects si DublDom existau deja mai multe proiecte de case prefabricate din lemn, insa niciunul dintre acestea nu intrunea cerintele familiei dornice sa se vada mutata cat mai rapid in noul camin. Asa ca arhitectii si proiectantii celor doua companii rusesti au fost nevoiti sa conceapa de la zero intregul proiect, perfect adaptat cerintelor si nevoilor beneficiarilor.

Vezi aici mai multe proiecte marca DublDom: Casa care se livreaza gata construita si se instaleaza intr-o singura zi.

Cateva detalii despre proiect

Designul casei a fost influentat de peisajul inconjurator si de pozitia terenului beneficiarilor. Astfel ca imensa fatada vitrata le permite proprietarilor sa admire din orice colt al livingului open space lacul pe malul caruia se afla constructia. In perioadele mai calduroase ale anului sau cand pur si simplu isi doresc o comunicare mai directa cu natura, locul preferat de relaxare si contemplare a mediului inconjurator devine veranda acoperita si prevazuta cu pereti de sticla, construita in continuarea livingului.

Cele trei dormitoare (matrimonial, camera copiilor si o camera pentru oaspeti), precum si cele doua bai, holul, vestibulul si o camara au fost distribuite in zona din spatele camerei de zi. In plus, camera copiilor si dormitorul matrimonial au fost prevazute cu o veranda comuna, acoperita si inchisa, care poate fi folosita chiar si pe vreme mai nefavorabila. Iar pe una dintre laturile lungi ale cladirii a fost proiectata o terasa generoasa. Intreaga constructie masoara un total de 173 metri patrati, din care 110 mp reprezinta suprafata locuibila utila, 33 mp – cele doua verande si aproape 30 mp terasa care se intinde pe intreaga lungime a casei.

Materiale ecologice accesibile si care ofera confort

Intreaga constructie a fost proiectata in birourile Bio-Architects si fabricata in fabrica DublDom din orasul Kazan, la aproape 1000 km de terenul beneficiarilor, unde a fost transportata si asamblata in momentul in care a fost gata. Asamblarea propriu-zisa a durat doar 10 zile, timp in care s-au realizat si toate conexiunile necesare: curent electric, sursa de apa si fosa septica.

Constructia este realizata din otel, panouri din lemn de pin, cu termoizolatie Knauf, avand multe portiuni vitrate marca Velux. In fabrica nu au fost realizate doar structura, peretii si acoperisul, ci si absolut toate finisajele interioare si exterioare, au fost integrate sistemele si circuitele necesare, precum si multe dintre piesele de mobilier si electrocasnicele dorite de proprietari. Intregul proiect de amenajare a interiorului a fost realizat de proprietara casei Anastasia Sokolova dupa un concept propriu. Si, dupa cum poti vedea, a facut o treaba pe cinste.

Sursa foto: Bio-Architects.com

3 răspunsuri la “Casa prefabricata din lemn construita in 10 zile pentru o familie cu copii”

Buna ziua,
Sunt interesat chiar de aceasta casa. Cat a costat final cu tva?
Daca raspunsul dvs. se incadreaza in bugetul meu va voi contacta pentru detalii.
Multumesc anticipat.

Pana cand nu aflu pretul nu pot decat sa spun ca este foarte frumoasa din perspectiva a ceea ce imi doresc. Deocamdata nu am alte comentarii. Multumesc

Probabil costa enorm daca nu este afisata suma
– ma intereseaza 2 casute de circa 100 mp amprenta la sol si una de circa 180 mp , la cheie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *