Categorii
Intrebari de la cititori

Ce beton se foloseste la fundatie, casa un nivel?

Buna ziua, ce beton imi recomandati pentru o fundatie de casa pe un nivel? Si cum ies mai ieftin manual sau cu cifa? Va multumesc! Si fundatia o fac de 1,20.


Intrebare de la Viorel, pe adresa redactiei: Ce beton se foloseste la fundatie, casa un nivel?

3 răspunsuri la “Ce beton se foloseste la fundatie, casa un nivel?”

Buna seara,
Beton egalizare C8/10
Beton fundatie si elevatie C16/20
Se merita prepararea baronului in santier numai daca aveti un malaxor mare de 330l.

Depinde la ce distanta aveti statia de betoane. Daca este pana la 15km iesiti mai bine la cifa pentru ca daca luati separat ciment,pietris,nisip +mana de lucru+masa ajungeti tot acolo dar cu nervii mai tociti. Si inca un aspect: ideal ar fi sa turnati totul odata pentru stabilitatea fundatiei, elevatiei. Sa faceti atata cantitate de beton in timp scurt ma indoiesc ca reusiti. Eventual inchiriati o betoniera mare cum a specificat Rubik mai sus

Buna ziua.

Din experienta va spus ca:
Pt talpa casei se recomanda B100/B150
Pt fundatia propriu-zisa si placa de beton se recomanda B250.
Pt prima casa am turnat talpa de 100cm X 70cm exact sub pereti iar apoi am turnat finadatia de 80cmx50cm, toate conforma proiect realizat( de firma de specialitate ).
In momentul de fata casa se ridica 40 cm deaspra solului – este finalizata.
Recomand beton de la statie pt simplul motiv ca este realizat in mod corect si se poate turnna din prima – cum spune meseriasul ” O SINGURA MANA”.
Tot din experienta pot sa va spun ca am turnat prin curte beton pt diverse anexe si am avut surpriza sa constat ca fiecare LOT de turnare se comporta diferit.
Unul rezista de nu are treaba , altul se macina usor, usor si ultimul se crapa vazand cu ochiul liber. Si eu fost turnate de aceeasi echipa in decurs de 2 luni de zile cand nu a plouat , nu a fost foarte cald sau alte chestiuni din astea.
Deci – turnare cu CIFA si sunte de 2 ori castigat.

Bafta si mult succes

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *