Categorii
Proiecte de case inedite

Cum poti construi o casa din doua containere maritime

1-casa construita din doua ocntainere maritime suprapuse

Constructiile netraditionale nu mai sunt chiar atat de necunoscute publicului larg, unele dintre acestea fiind apreciate mai ales datorita faptului ca se construiesc rapid si ieftin, prin comparatie cu casele din zidarie clasica. Containerele maritime reprezinta una dintre aceste optiuni, bucurandu-se de un interes tot mai mare si printre romani.


Desi nu romanii sunt cei care au descoperit posibilitatea utilizarii containerelor maritime in constructia de locuinte, vestea despre avantajele pe care le prezinta uriasele cutii metalice reciclate a ajuns de mult si in tara noastra. Asa ca nu e de mirare ca multi dintre cei care isi doresc o locuinta la curte sunt interesati de proiectele care ilustreaza case construite din containere maritime.

Un proiect simplu, pentru o familie mica

In tari precum SUA utilizarea containerelor metalice in constructiile rezidentiale este deja o practica des intalnita, americanii confruntandu-se si ei cu o majora criza a locuintelor. Asa ca si casa pe care am ales sa ti-o prezint astazi este tot din America, fiind construita de compania Backcountry Containers din doua containere de dimensiuni diferite: unul de 12 metri lungime si celelalt cu lungime de 6 metri.

Proiectul este cat se poate de simplu, cele doua containere metalice reciclate fiind suprapuse, fapt ce a dus la obtinerea unei case cu parter, etaj si o terasa pe acoperis. Suprafata locuibila obtinuta este echivalenta cu cea a unui apartament cu doua camere, fiind arhisuficienta pentru o familie formata din doua persoane. Insa avand in vedere ca nu putine familii cu copii sunt nevoite sa se descurce chiar si in garsoniere mici, cred ca nu as gresi spunand ca proiectul de astazi ar fi potrivit si pentru o familie cu unul sau doi copii. Spatiul interior poate fi adaptat si amenajat astfel incat sa ofere confort chiar si in situatii de acest gen. Dar sunt absolut convinsa ca asa cum au amenajat-o cei de la Backcountry Containers este ideala pentru o casa de vacanta pe care sa o vizitezi ocazional.

Te poti inspira si de aici: A transformat 4 containere maritime intr-o casa de vis.

Parter plus etaj si terasa pe acoperis

Pentru constructia micutei case s-au folosit, asadar, un container metalic de 12 metri lungime si unul de 6 metri lungime, ambele avand latimea de 2.4 metri. Prin suprapunerea acestora (cel mic asezat deasupra celui mai mare) s-a obtinut o constructie pe doua niveluri cu o terasa pe acoperis, accesibila din dormitorul situat la etaj. Pe site-ul celor de la Backcountry Containers am gasit informatia conform careia absolut fiecare casa construita de ei este eficient termoizolata cu materiale ecologice.

Citeste si: O superba casa moderna construita din doua containere maritime.

Cele doua extremitati ale containerului situat la parter au fost impartite intre o mica bucatarie (o chicineta, mai degraba) si o baie, iar scara interioara care permite accesul spre nivelul superior a fost construita in apropierea baii mici amenajate chiar sub dormitor. Spatiul cuprins intre bucatarie si baie a capatat astfel functia unei camere de zi, iar camera mica obtinuta la etaj a devenit un dormitor intim cu iesire spre o terasa frumoasa dotata cu doua fotolii si un jacuzzi.

Despre avantajele constructiilor din containere maritime, precum si despre aspectele importante pe care trebuie sa le ai in vedere daca cochetezi cu ideea unei astfel de case poti afla mai multe de aici: Case din containere maritime – o solutie eco ieftina. 12 modele.

Sursa foto: Backcountry Containers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *