Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se curata parchetul laminat mat? Raman urme

Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat un parchet laminat mat, stejar deschis de 12 mm dupa multe cautari si dubii. Totul bine si frumos dar este un cosmar sa il curat. Se vad toate urmele si petele pe el. Nu stiu cum sa il curat. Folosesc doar apa otet si putin detergent de vase.


Dar de cand il sterg imi dau seama ca nu se curata, urma (de exemplu de papuc) iese in evidenta si mai tare si cand se usuca e tot acolo sau apar altele de la mop. Problema este ca nu este lucios este mat si e imposibil sa fie perfect curat, se vad toate urmele. Ce as putea sa fac? Cum se curata parchetul laminat mat?

Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Cum se curata parchetul laminat mat? Raman urme.

2 răspunsuri la “Cum se curata parchetul laminat mat? Raman urme”

Buna, Loredana!

Ai incercat solutiile speciale pentru parchet de pe piata? In orice magazin sau supermarket se gasesc foarte multe tipuri de solutii concepute special pentru curatarea parchetului laminat. Eu, de pilda, folosesc o solutie pentru toate tipurile de pardoseli (parchet si gresie), una universala, si nu am probleme. E adevarat ca mai cred si ca e indicat sa astepti pana la uscarea completa a pardoselii inainte de a calca pe ea, cu papuci sau fara. Urmele raman pe orice tip de pardoseala, daca pasesti pe ea inainte de uscarea completa a acesteia.

Pentru a grabi uscarea, spal pardoselile cu toate geamurile deschise.

Si eu m-am confruntat cu aceasta problema si am tot incercat pana am reusit. Mai intai sterg parchetul cu un mop (cu snururi/fire) cu solutie de parchet (eu folosesc de la Sano) si dupa aceea sterg cu un alt mop (mop din microfibra dreptunghiular)si usuc suprafata. Doar in felul acesta ramane parchetul fara pete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *