Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa construiesc casa in Bragadiru, Ilfov, P+1 – pret?

Buna ziua, doresc sa construiesc in toamna o casa in Bragadiru, Ilfov, P+1, amprenta pe sol 8.2×8.8 m; as dori sa stiu cat ar costa casa la rosu cu materialele mele si manopera la cheie. Nu dispun inca de proiectul complet. Doresc un pret orientativ la rosu si cheie pe metru patrat.


Intrebare de la Gabi, pe adresa redactiei: Doresc sa construiesc casa in Bragadiru, Ilfov, P+1 – pret?

9 răspunsuri la “Doresc sa construiesc casa in Bragadiru, Ilfov, P+1 – pret?”

Fara un proiect complet nu stiu cum sa va dea cineva un pret de manopera. Poate fii intre 45-60 euro/mp. +tva, la rosu.

Pentru a realiza o oferta va rugam sa ne trimiteti pe e-mail proiectul (plansele):plansa fundatie; plansa parter; plansa etaj/mansarda daca este cazul;plansa invelitoare;plansa sectiunea principala;plansa sectiunea secundara;plansa fatade; nume prenume persoana de contact sau beneficiar al proiectului; nr. de telefon al persoanei de contact pentru a stabilii telefonic eventualele aspecte ale proiectului;
Asteptam cele solicitate pentru realizarea ofertei.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Contactati-ma la adresa de email:imobgrupconstructii@gmail.com
cand aveti un plan de structura si arhitectura pentru un pret corect.
Cu stima, Vali Iordan.

Societate Comerciala garantam termenele de executie si calitate..
Oferim garantie pt lucrarile prestate la cele mai bune preturi.
Pretul pentru constructia la rosu sau cheie poate varia..
Pt a putea face o oferta sunt necesare planurile constructiei si nr de tel a persoanei de contact
Va multumim anticipat….

1.Tel: 0771334203
2.WhatApp: 0771334203
3.Mail: dcfstilconstruct@yahoo.com
4.Web: https://www.facebook.com/dcfstilconstruct/

Cu stima si respect echipa DCF…

Din proprie experienta ( am construit o casa si cu a doua sunt in desfasurare ) pot sa va spun ca pretul final difera foarte mult fata de calculul initial .
Am se incerc sa va explic care sunt motivele pt diferenta de pret.
1) Proiectul poate sa coste intre 2000 si 6000 lei ( pt o casa normala P+1 cu amprenta la sol de 70 mp +/-10 mp ) .
Depinde care sunt pretentiile pe care le aveti de la proiectant/arhitect.
Eu am cerut ca el sa pregateasca proiectul si sa se ocupe de toate actele /documentele necesare pentru inceperea constructiei ( ALL INCLUSIV ).
Dupa ce am specificat care sunt conditiile proiectului ( avand anumite restrictii de spatiu pe latimea terenului ) si cam cum doresc sa arate casa, dansul a umblat la sertarul „minune” de une a prezentat 4 proiecte ( tip ).
– Aici fac o paranteza = la toti cei 3 arhitecti, catre care am facut solicitare, am primit prima data niste modele de casa – tipizate – la care trebuiau sa faca modificari ulterioare pt a ajunge la conditiile impuse.
Pot sa va spun ca unele erau de tot rasul si normal ca la acele variante am renuntat. Argumentul de baza era „SUNT FOARTE IEFTINE SI SE POT REALIZA IN SCURT TIMP”.
Cel la care am apelat in final a fost si cel mai flexibil reusind sa ma convinga ca de fapt ce prezinta el acolo e o opinie generala si ca decizia finala imi apartine.
2)Pregatirea documentatiei pt inceperea proiectului implica printre multe alteel si o VERIFICARE A TERENULUI ( topometric si geodezic ).
Am chemat o echipa de prieteni ( „mineri” ) , care cu asta se ocupa, sa faca si ei „prospectiuni geologice” si sa-mi spuna daca terenul pe care ridic casa are sansa s-o ia la vale sau la deal. Aici pretul a fost o lada de bere.
Pe dvs. nu stiu cat o sa va coste.
3) Saparea si turnarea fundatiei.
Conform proiectului aveam fundatie de 1 metru adancime.
Din cauza ca unul din „mineri” a tinut sa-mi spuna ca, in caz de ploaie abundenta am o zona din curte cu strat de apa foarte aproape de suprafata ( sub 1 metru )am chemat arhitectul si seful de lucrare sa discutam pe teren.
Am decis sa turnam suplimentar un gen de TALPA A CASEI din beton B150 cu dimensiuniunea de 100cm inaltime si latimea de 70cm sub fundatia casei ( mult mai mare decat dimensiunile initiale din proiect ).
Deci la final am o subfundatie pe toata zona unde am pereti in casa.
Lucrul acestea in timp a demonstrat ca am luat o decizie corecta si ca parerea minerului a fost foarte buna. Tot respectul meu pt meseriasi.
4)Ridicarea casei
Depinde foarte mult de materialele pe care le folositi ( BCA, Caramida, etc. )
Eu am decis din start sa fac casa din caramida Brikston . Deci am comandat tot materialul plus 10% necesar ( pornind de la calculul sefului de santier ).
Pot sa spun ca la final am ramas in curte cu un numar de 12 caramizi.
Materialele de adaos ( ciment, var , mortar, etc. ) le-am cumparat pe toate de la un singur furnizor ( de la cel la care am luat si caramida ).
Avantajul a fost ca la final am cerut un discout de 15% fata de pretul afisat si am primit unul de 9%.
5)Realizarea instalatiei de apa, canalizare si curent electric.
Eu am inclus aceste etape la capitolul „LA ROSU” pentru ca in clipa cand casa e realizata la rosu e bine sa lasati constructia sa se odihneasca minim 6 luni de zile.
Deci am tras toate cablurile si conductele necesare prin casa si prin curte.
Pe cele din casa le-am pozat si fixat de perete/pardoseala.
Nu am realizat anterior decuparile in caramida pt doze, aceasta operatie a fost facuta cand am inceput sa tencuim la interior si sa turnam sapele.
5)Instalarea geamurilor
Cand am terminat de ridicat casa ( era prin toamna ) am realizat geamuri temporare din baghete de lemn si din folie.
Geamurile termopan au fost monate ulterior, cu putin timp inainte de inceperea operatiilor de tencuire la interior ( in primavara )
6) Realizarea acoperisului
La faza de acoperis am avut ideea sa modificul podul si sa-l fac mansardat ( in proiect initial nu era prevazut asa ceva ).
Deci am modificat proiectul de acoperis si am purces la realizarea lui conform noului proiect.
Pe scurt – alti bani , alta veselie.
Am pus tabla de la un producator de renume , garantie de xx ani si perioada de viata estimata de 50 ani.

Cam tot ce a fost spus pana acum au avut un pret in jur de 48.000 euro
Spun in jur pt ca nu am contorizat tot ce am cheltuit sau la unele le-am pus pretul mai mari decat cel real, ceva de genul – am fost sa cumpar materiale si am achzitionat produse de 3370 lei dar la cheltuieli ( din comoditate) am pus 3500 lei.

Acum ca am experienta de la prima casa, am trecut peste anumite etape si am facut unele reduceri la capitolul „cheltuieli colaterale”.
Pt cineva care face prima data acest lucru cheltuielile colaterale sunt importante. Deci, daca puteti sa apelati la cineva care a mai ridicat o casa, e bina se „dati o lada de bere” ( pt ca economia la final o sa fie mult mai mare decat lada de bere – parere personala ).

Va doresc spor la munca, nervi de otel si multa bafta.
Cristian

Buna ziua
Un comenatriu suplimentar la postarea de ieri.
ATENTIE: la conditiile contractuale pe care le stabiliti/scrieti in contract. Spun asta pentru simplul fapt ca si eu m-am lovit de asa ceva.
Am sa incerc sa detaliez si sa va prezint si anumite probleme legate de ce „evenimente” am intampinat in fazele de constructie.
Dupa primirea proiectului am discutat cu constructorul si ne-am inteles la pret.Discutat pe faze de executie , pe etape de progres, pe perioade de timp – cand se fac, cum se fac si cum se predau etapele/fazele realizate.
Bucuriile au inceput sa apara din start. Cand sa turnam fundatia am facut o verificare generala si am constatat ca nu am acces prin fundatie catre canalizare si curent electric.
La intrebarea mea : UNDE SUNT ACESTEA – raspunsul a venit natural : Facem gaura in fundatie dupa ce turnam betonul ca e mai usor. Am ramas perplex – in loc sa insereze in cofrag doua tevi de PVC de diametrul 75 si una de 160 le era mai simplu sa sparga dupa aia.
Am spus STOP JOC si le-am cerut sa puna in cofrag cele 3 tevi, daca refuza isi fac bagajul si acasa cu ei.
Din acel moment am fost mereu in alerta.
Alta surpriza a fost cand sa ridicam peretii. Normal peste fundatie, in zona unde vin peretii se pune un carton bituminat sau o izolatie ca sa rupa capilaritatea intre fundatie si perete.
Inainte sa inceapa sa puna caramizile pt pereti am cerut sa se trazeze pe placa fundatiei conturul peretilor cu locasurile pt usi . Am vrut sa am o imagine a casei inainte sa se inceapa constructia ei.
Aceasta conditie a fost SPECIFICATA IN MOD EXPRESS in contract. Surpriza – seful de santier a refuzat sa faca asta – ca ce ei pierd timp pt asa ceva , sa mizgaleasca pardoseala? I-am amintit punctul din contract si atunci nu a avut de ales.
In momentul in care se pregateau sa puna primul rand de caramizi am intrebat de izolatia dintre fundatie si perete. STUPOARE , au uitata de ea. Noroc ca era acolo ala care nu trebuia sa vada – CLIENTUL – si ca a pomenit de operatia respectiva.
In proiectul casei am ales sa am doua tipuri de pereti interiori, perete din caramida de 12 si de 25 cm.
Toate grinzile casei aveau dimensiune de 50 cu 25 ( inaltime x latime ). Deci la anumiti pereti o parte din grinda urma sa se vada in casa.
Dupa ridicarea peretilor si la realizarea cofrajelor pentru grinzile casei am avut surpriza sa constata ca proiectul nu a fost respectat.
Indiferent de grosimea peretelui ei au facut grinzile la fata acestuia. Caramida de 12 – grinda de 12, caramida de 25 – grinda de 25.
In momentul in care am vazut asta am decis sa opres lucrarea – „STOP JOC SI ACASA CU VOI”.
Dupa 3 ore de cearta cu seful de santier le-am platit ce era de platit si am oprit lucrarea incepand sa caut alta firma / echipa de lucru. Daca au vazut ca treaba e serioasa au cerut alti bani ca sa modifice cofrajele si sa le faca pe toate la grosime de 25. Am luat contractul in mana si le-am arata ca acolo scrie CLAR – SE RESPECTA CONDITIILE DIN PROIECT.
Au incercat sa ma abureasca ca nu are importnata grosimea grinzilor si ca asa e mai bine si arata mai frumos. Sotia vroia sa facem ca ei – CA EI AU EXPERIENTA.
Nu am renuntat la ideea si a doua zi dimineata au inceput sa modifice cofrajele si sa refaca armatura metalica. In 4 grinzi din totalul de 8 ale casei am crescut cantitatea de armatura cu 40% din cauza prostiei lor si am intarziat lucrarea cu 3 zile.
La aceasta etape am avut grija sa nu se repete problema cu trecerea tevilor si cablurilor dintre etaje. Am stat pe capul lor se inserze tuburi PVC in fiecare loc indicat in proiect ( instalatie electrica , canalizare, tevi de apa )
Dupa ce am terminat de turnat stalpii, grinzile si planseul dintre etaje am luat o pauza de 35 zile. Pauza a fost bine venita pentru mine ca sa ma refac fizic dar mai ales moral.
In viitoare postare a sa va precizez si alte operatii sarite de echipa la realizarea scarilor, etajului si acoperisului.
Ca parere personala – cand aud ca spune cineva ca el face casa la rosu cu 40-50 euro/mp ma apuca groaza sau rasul. Poate pe piata neagra merge dar daca vrei sa faci casa cu o firma sau echipa care sa-ti ofere seriozitate, cred ca pretul real urca undeva la 100-140 euro/mp.
Spun asta din calculele facute din caietul de cheltuieli pe care le-am avut in timpul constructiei.
Nu considerati asta litera de lege dar puteti incepe de aici sa faceti calculele pt viitor.
FOARTE IMPORTANT: Inainte de inceperea constructiei puneti totul pe hartie – ce doriti sa se respecte, cum doriti sa se faca si mai ales in ce conditii se accepta anumite modificari.
Daca aceste operatii/activitati nu sunt clare puteti sa aveti cresteri de manopera de 30-50% fata de pretul initial.
Bafta si spor la munca.
Cristian

Buna ziua

Asa cum am promis revin cu completare la cele spuse mai sus.
Cineva comenta ( mai de mult ) ca pretul de 100 – 140 euro pe mp este foarte mare.
Tinand cont de pretul manoperei, taxele pe care firmele le platesc la stat cat si alte cheltuieli eu spun ca nu este foarte mare.
Nu spun ca mie nu mi-ar face placere sa platim mai putin, dar incerc sa-i inteleg si pe constructori.
Revenim la problemele discutate:
Pt mine PRETUL LA ROSU a insemant includerea cheltuielilor pt usi, ferestre si toata partea electrica plus caminele de apa si canalizare.
Caminele de apa si canalizare au fost realizate cu echipa de constructie, respectiv saparea santurilor prin curte si pozarea tevilor a fost facuta tot cu ei.
Una din conditiile contractului a fost sa nu fiu nevoit sa dau gauri in pereti pentru realizarea instalatiei electrice
Pt aceasta la inceputul proiectului am realizat planse cu pozarea cablurilor pe pereti si cu trecerile dintre camere pt conexiunile viitoare.
Acestea au fost realizate exact asa cum am cerut si in timp am constatat ca a fost o alegere corecta.
Una din pataniile legate de reteaua electrica a fost ca cireasa de pe tort.
Pt ca teava de gaze prece prin holul casei ( spatiu de circulatie ) ca sa ajunga in bucatarie, am fost nevoit sa pun senzor de gaze pe hol in imediata apropiere a tevii. Pe hol nu am prevazut priza iar senzorul se alimenteaza de la reteaua electrica. deci a trebuit sa iau curent din bucatarie.
Singurul loc unde nu am pastrat poztia copex-ului conform proiectului a fost pe hol. Aici, din cauza grinzilor am coborat cu copex-ul 7-10 cm. Nu mai stiam pozitia exacta a firelor in pereti.
La perforarea peretelui ( ca sa pot sa intru in bucatarie cu firul pt alimentarea senzorului de pe hol si sa-l inseriez cu cel din bucatarie – conform cerinte proiect de la gaze ca sa cationeze electrovalva de inchidere a gazelor) am avut surpriza sa se dea gaura exact prin cablul electric, cel despre care spuneam ca a fost pus decalat fata de poztia initiala.
Cand am pregatit zona ca sa dam gaura am masurat pe perete si insemanat de 5 ori. Am folosit aparat de cautare fier in perete dar aveam armatura in zona respectiva, deci imi dadea eroare la verificare.
Am decis sa dam gaura si ne-am trezit ca am atins exact firele de curent care alimenteaza bucataria.
Asta a fost CULMEA GHINIONULUI – sSa ai o singura camera unde nu respecti proiectul si sa nimeresti exact in fire de curent electric.
De aici spun ca e bine sa se respecte proiectul . Sa nu existe surprize.

O alta „lupta” cu constructorul a fost pt latimea scarilor. Din faza de proiect eu am cerut scara cu latime de 1,2m.
Deoarece scara spre etaj este in forma de U, constructorul a inceput sa faca el cacule peste calcule si sa realizeze nu stiu ce schite si a venit cu bomba – SCARA O FACEM LA 85 CM latime.
Si a incercat sa-mi explice ca daca facem scara mai lata , la colturile platformelor o sa arate foaret urat.
Am spus clar – PROIECTUL E PROIECT SI SE RESPECTA. Pana la urma am realizat scara la latime de 115cm.
Este adevarat ca la zona de colturi, unde se intersecteaza scara de jos cu platforma de schimbare a directiei si scara de sus, este un aspect putin inestetic – asta cand au turnat betonul , dar am rezolvat problema la finisare cand am pus gresia pe scari.
Acum arata chiar foarte bine si ma bucur ca am ales sa fac scara mai lata. Cand am carat ce era de carat, nu am avut surpriza sa ma lovesc de balustrada scarilor.

Va povestec aceste intamplari ca sa incercati sa preveniti anumite probleme ce pot sa apara cand o sa construiti casa.

Bafta si succes la constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *