Categorii
Intrebari de la cititori

Dorim sa renovam o casa batraneasca, nu avem intabulare

Buna ziua! Avem o casa batraneasca si am dori sa daramam 3 camere si sa ridicam un nou acoperis, dupa daramarea celui vechi, evident. Ce acte ne sunt necesare pentru a construi conform legii? Mentionez ca aceasta casa este pe numele mamei, tatal meu fiind decedat. Nu avem nici intabulare, nici succesiune. Va rog sa imi raspundeti, ca am primit foarte multe pareri, dar diferite si nu stiu cu ce sa incep! Va multumesc anticipat!


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Dorim sa renovam o casa batraneasca, nu avem intabulare.

2 răspunsuri la “Dorim sa renovam o casa batraneasca, nu avem intabulare”

Mergeti la urbanism la primarie. Ei elibereaza autorizatie de demolare, renovare, constructie, dar cred ca trebuie prima data sa faceti succesiunea. Daca daramati mai mult cred ca va trebuie autorizatie de constructie. Daca nu, poate puteti renova si fara alte complicatii.

Daca nu aveti intabulare, cladirea nu exista asa ca nu va poate da nimeni autorizatie de modificare, demolare sau constructie pe ceva ce nu exista. Daca nu este intabulata, nucred ca va da nimeni intabularea pe ceva ce nu corespunde normelor. de asemenea, intabularea trebuia facuta la un anumit timp de la constructia casei, in baza autorizatiei, a referatului dirig de santier, a proiectantilor. succesiune pe ceva ce nu exista nu puteti face. Parerea mea este sa demolati ce doriti, apoi luati autorizatie de constructie. Vorbiti si cu un arhitect, ei se ocupa de toate acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *