Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Exemplu de amenajare a unui dormitor matrimonial cu scara interioara

1-pat dormitor matrimonial tavan inalt si multe surse de iluminat


Chiar daca proiectul de amenajare de mai jos este unul atipic din cauza inaltimii neobisnuit de mari a tavanului, cred ca merita atentia noastra. Este vorba despre un dormitor matrimonial tineresc, modern, dinamic si multifunctional, care pare incredibil de spatios in ciuda faptului ca nu masoara mai mult de 10.6 mp.

Asa cum spuneam, marele avantaj al acestui dormitor este tavanul inalt. Si cand spun inalt, ma refer la 3,8 metri inaltime, inaltime care i-a permis designerului Irina Sevostyanova sa aduca in decor o scara interioara, structurand spatiul pe verticala.

Un dormitor pentru un cuplu tanar

Dormitorul despre care am ales sa-ti vorbesc astazi se afla intr-un apartament ce face parte dintr-o casa veche din Moscova si tocmai de aceea se bucura de prezenta unor tavane atat de inalte. Beneficiarii proiectului sunt doi tineri in varsta de 23 si respectiv 27 de ani, firi creative dinamice si care lucreaza deseori de acasa. Prin urmare, spatiul trebuia amenajat astfel incat sa le ofere nu doar un loc de odihna, ci si suficiente spatii de depozitare, precum si un spatiu de lucru, adica un birou.

In plus, in partea inferioara a spatiului a ramas loc si pentru o mini zona de relaxare, pe care tinerii proprietari o pot folosi in calitate de spatiu de lectura. Singura modificare majora a fost constructia scarii de acces la patul situat la inaltime si a patului matrimonial propriu-zis.

Alegerea finisajelor si mobilierului

Intrucat parchetul din lemn masiv original se prezenta inca destul de bine, designerul impreuna cu tinerii proprietari ai apartamentului au decis sa-l reconditioneze si sa-l pastreze. Peretii curatati si reparati au fost imbracati cu un tapet lavabil intr-o nuanta de alb ce imita tencuiala decorativa. Cam atat la capitolul finisaje pentru noul dormitor.

In ce priveste scara interioara si mobilierul, s-a lucrat cu o combinatie de lemn si panouri aglomerate din lemn, aceasta fiind si cea mai economica solutie posibila. Pentru a-i conferi rezistenta lemnului, acesta a fost acoperit cu un lac de barca, mai exact un lac conceput special pentru finisarea yachturilor si altor ambarcatiuni.

Paleta cromatica a decorului

La cererea proprietarilor, designerul a optat pentru stilul de amenajare scandinav, stil ce i-a permis sa utilizeze din plin nuantele natur ale lemnului in combinatie cu o paleta cromatica vesela, inspirata de natura. Pe langa tonurile neutre, asadar, poti observa ca decorul a fost imbogatit cu nuante de galben, vernil si bleu. Acestea au fost aduse in decor sub forma micilor accesorii, textilelor si decoratiunilor si a scaunului de birou al carui design imi place foarte, foarte mult.

Mai multe amenajari similare gasesti aici: Ce mobilier si accesorii poti cumpara pentru amenajarea unui dormitor scandinav si aici: Dormitoare amenajate in stil scandinav.

Spatiile de depozitare

Pentru hainele, cartile si toate celelalte obiecte personale ale celor doi tineri au fost proiectate urmatoarele spatii de depozitare: un dulap spatios integrat sub scara interioara, o comoda cu sertare in care pot fi organizate articolele de lenjerie intima, accesoriile si alte chestii marunte, asezate imediat in fata scarii interioare si un set de polite pentru carti montat langa fereastra dormitorului.

Mai poti citi si: Spatii de depozitare nobisnuite pentru dormitoare mici.

Sursa foto: InMyRoom.ru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *