Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Lavoare din lemn pentru baie facute de un barbat in propriul atelier

1-lavoar unicat din lemn handmade Tilden WoodturningDecoratiunile, mobilierul si accesoriile handmade sunt apreciate atat pentru unicitatea lor, cat si pentru aspectul inedit si munca depusa la crearea lor. Unele dintre cele mai spectaculoase obiecte din aceasta categorie sunt lavoarele din lemn care pot transforma orice baie intr-un spatiu luxuriant si unic.


Spre deosebire de lavoarele din ceramica pe care le intalnim la tot pasul, in orice magazin de specialitate si in colectiie tuturor producatorilor de obiecte sanitare, cele din lemn se gasesc numai in colectiile marilor producatori din domeniu sau in atelierele unora dintre cei mai iscusiti si priceputi mesteri in prelucrarea lemnului. Si tocmai pentru sunt atat de rare si de dificil de gasit, dar mai ales pentru ca nu gasesti doua exemplare la fel, fiind facute manual, lavoarele din lemn pentru baie sunt si foarte scumpe.

O afacere cu produse de lux pe cont propriu

Stiind toate aceste lucruri, un american priceput in prelucrarea lemnului a decis sa produca in propriul atelier de langa casa lavoare din diferite esente de lemn pe care sa le vanda celor carora le plac obiectele unicat si care isi doresc o baie departe de a fi comuna si banala. Astfel ca a pus bazele companiei Tilden Woodturning, o companie care colaboreaza astazi cu multi designeri, arhitecti si persoane particulare care indragesc si apreciaza obiectele din lemn lucrate manual si le doresc neaparat in proiectele si casele lor. Pe scurt, dintr-o pasiune, Dan Tilden este astazi un antreprenor de succes si conduce o afacere cu produse de lux.

Afla si despre: Chiuivete sau lavoare din piatra in amenajarea bailor moderne.

Lavoare din lemn de foc

Pentru confectionarea lavoarelor este nevoie de bucati mari din lemn, de busteni solizi. Dan Tilman procura materia prima de la mai multe societati silvice, precum si de la diverse gatere pentru debitarea lemnului. In general insa, americanul prefera sa lucreze cu tulpinile copacilor cazuti fara interventie umana, din cauze naturale, sa zicem, sau cu tulpinile celor taiati in scopul de a fi transformati in lemne de foc. Proprietarul Tilden Woodturning alege intotdeauna bucati pe care stie ca un alt tamplar le-ar considera defecte din cauza prea multor noduri sau din cauza zonelor putrede. Considerand ca tocmai aceste stricaciuni il vor ajuta sa creeze cele mai spectaculoase si uimitoare lavoare din lemn pentru baile moderne.

Vezi si: Cada din lemn – un nou trend in materie de obiecte sanitare.

Dupa taierea la dimensiunea dorita, fiecare bucata de lemn este montata apoi pe un suport rotativ care ii permite mesterului sa formeze scobitura, cuva propriu zisa a lavoarului. Dupa obtinerea formei dorite, viitorul obiect sanitar este lasat sa se usuce bine in aer liber, fapt ce ii confera longevitate si rezistenta in utilizare. Abia dupa ce lemnul este bine uscat, fiecare piesa este bine slefuita manual, iar la final, dupa ce este curatata de orice urma de praf, i se aplica pana la 10 straturi consecutive de lac special care ii sigileaza porii (formand o pelicula de protectie impotriva apei), ii confera luciu si o transforma intr-un veritabil lavoar gata de a fi montat intr-o baie. Fiecare piesa este testata la contactul cu apa inainte de a-i fi livrata clientului.

Iti recomand sa citesti si: Tendinte an 2018 in amenajari interioare.

Sursa foto: tildenwoodsinks.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *