Categorii
Intrebari de la cititori

Merita sa izolez casa si la interior cu vata de sticla? La exterior e izolata

Buna ziua. Doresc sa izolez casa la interior dar nu stiu daca este indicat si cat ma ajuta acest lucru. Am la exterior izolatie de 10 cm cu vata minerala bazaltica, peretii sunt din caramida Porotherm de 30 cm si as dori sa pun la interior vata de sticla (sul) de 5 cm, folie antivapori si gips carton. Este bine sau nu merita? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!


Intrebare de la Neti, pe adresa redactiei: Merita sa izolez casa si la interior cu vata de sticla? La exterior e izolata.

13 răspunsuri la “Merita sa izolez casa si la interior cu vata de sticla? La exterior e izolata”

Bună ziua. Părerea mea de constructor cu experiență de peste 20 anii că fiecare izolație în plus la interior e benefică pentru căldură și răcoare vara. Cu respect David.

Nu castigati mare lucru cu acei 5cm. Daca puneati 10 poate. Este un site german (u-wert.net) care calculeaza pierderile de caldura in functie de compozitia zidului.
Dumneavoastra deja aveti caramida de 30cm grosime care este foarte buna ca inmagazinare si protejare caldura. De ce puneti rigips? Riscati sa se raceasca mai repede ca innainte devenind termos.

daca ati izolat exterior nu aveti voi sa izolati si interior ,asa stiu de la arhitecht ca ori exterior ori interior se izoleaza,,nu amindoua,,

D-nul Vali,
Va multumesc pentru informatii,voi studia problema pe u-wert.net.
Pun gips carton deoarece instalatia electrica,sanitara,traseele de la aerul conditionat vor fi prin spatele placilor,nu vreau sa-i las sa sparga caramida ca sa faca șanțuri…plus ca mie mi se pare ca se lucreaza mai curat si mai repede cu placile de gips carton.
Numai bine!

Vreau sa spun un lucru,la apartament am izolat in prima faza pe interior,acum 11 ani,nu era moda sa se izoleze blocurile pe exterior,si am avut mucegai pe la colturi.Acum 5 ani am izolat si exteriorul,nu mi-a mai aparut mucegaiul iar factura la gaz este mai mica.
Acum,intrebarea mea este,cat din acest beneficiu,al acestei facturi mici la gaz,se datoreaza izolatiei din interior…se merita sa se faca sau aportul ei este nesemnificativ.
Daca faceam inainte la exterior si apoi la interior puteam sa-mi dau seama singura daca se merita sau nu,asa nu pot sa-mi dau seama si doresc sa stiu daca la casa sa o mai pun pe cea de la interior sau nu.

buna seara
ca sa vedeti daca merita efortul cautati un inginer proiectant de instalatii care o sa va faca o balanta energetica a casei si vedeti cit cistigati si daca se merita,parerea mea e ca nu
@stefane arhitectul ala e varza,casele afara se fac cu pereti sandvici unde peretele de caramida nu are mai mult de 20cm si este captusit si interior si exterior cu straturi de izolatie…

Deoaece aveti grosimea caramidei de 30cm nu este nici o problema sa se faca canalele pentru instalatia electrica/apa. Eu am caramida de 25cm grosime si au mers f bine. Se taie cu flexul si se sparge cu percutorul foarte usor. Nu a-ti pus tevile de curent prin placa de sus? Se vine cu trasee verticale.
Ideea cu izolatia este ca punctul de roua sa fie la exterior in izolatie si nu in caramida. Daca este la marginea caramidei se vor genera broboane de apa = umezeala = igrasie. Ca sa se elimine igrasia trebuie date jos pacile de rigips.. curatat = mizerie multa.
Eu am fost oarecum in o situatie asemanatoare, dar am ales sa pun izolatia de afara de 15cm, si geam tripan. S-a simtit iarna trecuta cand pe gerurile cele mai tari nu a coborat temperatura sub 5grade, placa de sus nefiind izolata inca. O echipa de mesteri va tencuiesc si gletuiesc peretii de nota 10, iar casa va deveni ca o soba: Aerisiti si nu va scadea temperatura interioara prea mult pentru ca este caldura acumulata in pereti. Cu rigips si izolatie interioara caldura din pereti va fi oarecum izolata de interiorul casei, ca un termos.

Multumesc frumos D-nul Stefan 51,voi vorbi cu proiectantul meu poate stie vreun inginer instalatii ca sa ma lamureasca.
Numai bine!

D-nul Vali,
Nu am placa sus,casa este parter,fara pod,cu acoperis intr-o apa,vor pune traseele de curent pe deasupra grinzilor…capriorii sunt de 15/15 cm deci au loc destul intre grinzi si astereala.
Geamurile le am tot tripan,voi suplimenta cu rulouri exterioare,am deschideri mari si vreau sa reduc pierderile de caldura iar la tavan oscilez intre 30 si 40 cm de vata.
Si au am vrut initial sa tencuiesc peretii interiori dar este foarte greu de gasit la noi o echipa buna,pe cine am intrebat,pe plan local,nu au fost multumiti si atunci am renuntat…decat sa arunc banii pe materiale si manopera si sa-mi iasa peretii ca valurile Dunarii,am preferat gips cartonul.Echipa pe care o am este ok,le-am vazut lucrarile si prefer sa merg pe varianta sigura decat sa-mi blestem zilele.
A-ti avut 5 grade in interior fara sa incalziti deloc toata iarna?
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri,acum am inteles cum functioneaza si cred ca voi renunta la a pune vata pe interior.
Toate cele bune!

Dacă merită sau nu să izolați și pe interior. ! Desigur ca o casă izolată și pe interior este un punct termic mult mai rezistent la frigul de afară și in același timp și la căldură Din propria experiența și egzecutara lucrărilor de acest gen , sfatul meu este dacă îți dorești să izolezi casa și pe interior cel mai bine ar fi izolația pe care o puneți ( polistiren ,vată bazaltică ,plută ,vată de sticlă spumă etc) să fie pusă dacă este posibilîn spatele unei cărămizi de 5 cm ,BCA ( bloc din spumă de var) structură pt. rigips și în nici un caz în contact cu ambientul intern deoarece pot apărea mucegaiul, ciupeasca ,mirosuri greu de respirat in interiorul camerelor etc

Domnul Neti dumneavoastra aveti casa cum am dorit eu sa o fac dar nu mi-a dat voie proiectantul ca nu imi da avizul MLPT fiindca sunt in zona de risc seismic maxim. De tencuit eu am tencuit-o singur pe montanti din aluminiu la compresor cu o unealta facuta de un baiat din Pitesti care cu asta se ocupa (tencuit). Meseriasul care a vazut cum am inceput a spus sa ii dau innainte ca fac bine. A iesit foarte bine. Eu in locul dvs as cauta o firma care tencuieste mecanizat. Se poate tencui direct cu ipsos si iese foarte bine. Acum la subiect: Daca reusiti sa lipiti rigipsul pe perete si nu sa il puneti pe montanti ar fi mai bine ca sa nu apara pungi de aer cu mirosuri ciudate asa cum a spus si Marius. Vorbiti cu proiectantul si cu mesterii. Rigipsul sa fie ultima solutie. Suna a gol, crapa la imbinari.. nu-mi place.
Da am avut in medie 7-8 grade iarna si 5grade atunci cand au fost gerurile mari. In pod peste placa (11cm) am intins polistiren. Nu statea lipit ca placa nu este perfect dreapta, are si ea denivelarile ei, dar mai bine asa decat deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *