Categorii
Intrebari de la cititori

Necesar si costuri panouri solare, casa 300 m2?

Buna ziua, locuiesc in judetul Satu Mare si as dori sa imi pun panouri solare la locuinta cu o suprafata locuibila de 300 m2. De cate panouri as avea nevoie si cat ar costa? Va multumesc.


Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Necesar si costuri panouri solare, casa 300 m2?

4 răspunsuri la “Necesar si costuri panouri solare, casa 300 m2?”

Buna ziua

Ce doriti sa produceti,apa calda sau curent electric?Va rog sa fiti putin mai clar in intrebare si eventual sa veniti cu ceva detalii.

Buna ziua!
Pentru casă de 200 mp câte panouri solare ar fi necesare si cost total ,pentru curent electric?
Multumesc!

panoul solar produce apa calda, iar cel fotovoltaic produce curent electric. pentru un consum mediu de 100 kw pe luna, aveti nevoie de o instalatie fotovoltaica ce contine panouri, invertor, etc, in valoare de aprox 5000 Euro. Daca doriti sa fiti independenta complet aveti nevoie si de acumulatori care costa in plus. daca doriti va pot trimite un telefon al cuiva din arad ce detine firma care se ocupa cu astfel de instalatii.

Mihaela, pentru un sistem solar fotovoltaic autonom aveti nevoie de panou fotovoltaic, controler solar, acumulatori si invertor. Invertorul transforma curentul continuu in curent alternativ, iar acumulatorul stocheaza energia generata de panou. Numarul de panouri fotovoltaice se stabilesc in functie de consumul lunar de energie. asa ca exemplu, va pot spune ca la modulele Viessmann Vitovolt, o suprafata fotovoltaica de 8,5 m² este suficienta pentru a acoperi consumul mediu anual de energie electrica al unei persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *