Categorii
Intrebari de la cititori

Nu am divortat cu acte si am cumparat un apartament singur. Cui ii ramane?

Buna ziua. In acte sunt casatorit cu sotia dar noi ne-am despartit de 5 ani de zile si stam separat. Avem si doi copii (unul dintre ei sta cu mine). Acum 2 ani de zile eu am cumparat un apartament pe care l-am platit singur. Cui ii va ramane acest apartament, cine va avea dreptul la mostenire? Va avea dreptul si sotia (fosta sotie, doar ca nu am divortat in acte) la acest apartament dupa decesul meu sau doar copiii nostri? Multumesc.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Nu am divortat cu acte si am cumparat un apartament singur. Cui ii ramane?

2 răspunsuri la “Nu am divortat cu acte si am cumparat un apartament singur. Cui ii ramane?”

Vestea pentru tine este destul de rea…
Daca nu ai hotararea de divort, inseamna ca esti casatorit. Asta inseamna ca „sotia” ta este proprietara pe 50% din apartament inca de pe acum. Dupa ce tu nu vei mai fi, cei 50% ai tai se vor imparti in parti egale intre sotia ta si copii tai.
Una peste alta,la final, sotia ta va detine mai mult de jumatate…

PS. Cand ai cumparat apartamentul, ce ai declarat la notar? Ca esti necasatorit???

Cred ca domnul Nicu are dreptate, dar s-ar putea ca daca s-a declarat la notar ca nu locuieste cu sotia in apartamentul respectiv si nici in cel actual, aceasta din urma sa nu aiba chiar drepturile de mai sus. Trebuie vorbit cu un avocat. Sau donat copiilor apartamentul, ori facut act de vanzare cumparare pentru unul din copii. Acestea nu mai poate fi atacate, dar la intocmirea la notar a acestor acte va trebui sa fie prezenta si sotia si sa fie de acord.Daca tine la copii, ar trebui sa fie de acord. Daca se face donatie, se poate pune in clauza sa vi se permita sa locuiti in acest apartament impreuna cu copilul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *