Categorii
Intrebari de la cititori

Calcul sumar costuri ridicare casa la rosu Sibiu

Buna ziua. Intentionez sa ridic o casa in Sibiu si doresc sa imi fac un calcul sumar al costurilor ridicarii la rosu. Momentan nu am proiectul finalizat si estimez data de incepere a constructiei ca fiind 15 septembrie. Zidaria va fi din Ytong iar acoperisul Tegola. Am schite, cote sumare si imagini despre cum ar trebui sa arate casa si intrebarea mea ar fi daca puteti estima intr-o marja de 2000 euro pretul casei la rosu? Multumesc.


Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Calcul sumar costuri ridicare casa la rosu Sibiu.

8 răspunsuri la “Calcul sumar costuri ridicare casa la rosu Sibiu”

Bună dimineata!
Din experiență o casă cu suprafata utilă cuprinsă intre 110-130 mp ajunge, ca si materiale, aproximativ 20000 euro. Nu uitați și prețul manoperei. Acesta ajunge undeva la 10000 euro. Casa la roșu nu inseamna si montaj acoperis Tegola. Altț bani alta distracție. Poate reușiți să gasiți o echipa care în banii la roșu să vă monteze acoperișul.
Mă bucur cș utilizatorii încearcă și alte materiale în afara de cărămidă, în speța BCA Yong. Dar trebuie să țineți cont că există BCA Ytong A+ și BCA Ytong Forte. Sunt diferențe majore între ele. Ați făcut o simulare de preț între Ytong Forte + Multipor și căramida + vată bazaltică. La Ytong A+ nu se izoleaza dar structura casei ar trebui să fie pe cadre.
Mulțumesc pentru înțelegere și o zi minunată.

Buna ziua @Chibit.
O simulare cu diferite materiale inca nu am făcut si nici nu a-și ști ce program sa folosesc. O idee, un link mi-ar fi de mare ajutor.
Costurile pe care mi le-ai prezentat depasesc cu mult posibilitățile mele asa ca daca nu gasesc vreo oferta miraculoasa voi fi nevoit sa gasesc soluții mai ieftine. Daca ar trebui sa adopt o soluție de buget redus pe ce varianta ar trebui sa merg, zidarie, termosistem si acoperis?
Casa la roșu nu include și acoperișul?

Bună seara! Un program de simulari nu este. Din proiect iti iei dimensiunile si iti calculezi necesarul de caramida si de izolatie. Da, la rosu este fara montaj tabla, structura acoperisului facuta si astereala batuta

Buna ziua.
Pret orientativ manopera la rosu- 40 euro/mp suprafata construita.
Pret casa la rosu cu materialele beneficiarului ( varianta pe care o prefer )- 135 euro/mp
Pret casa la rosu cu materialele constructorului- 150 euro/mp
Preturile reale de executie, se vor stabili dupa analiza complexitatii proiectului.
Cu stima, 0745315725 constructzece@gmail.com

CONSTRUCTORI DE CALITATE, EXECUTAM CASE LA ROSU IN MAI MULTE JUDETE.

Bună seara!
1. După ce obții proiectul, varianta finală, pe site-ul ytong ceri ofertă. Vei fi contactat şi faci calcule pe cele două variante ( A+ şi Forte).
2. Eu am cerut ofertă şi pentru Porotherm. Este bine de aflat suprafețele şi apoi poți să îți faci singur calculele.Eu am folosit Cemacom, pe exterior am montat-o pe 29, pe intetior normal de 24.
3. Dacă ți se pare mult, nu prea este loc de întors. Casa o faci o dată, nu de mai multe ori.
4. Calcule sumare la materiale: beton, apx. 20000 lei, fier apx. 5000 lei, lemn pt. acoperis apx 10000 lei, caramidă apx. 9000 lei. Total 44000 lei. Apx 9500 euro. Functie de proiect acestea pot creste. Este bine sa ai o marja de minim 20% rezerva. Mai pui tablă apx 10000 lei ( nu cunosc preț Tegola). Şi sumar ajungi la apx. 13.000 euro. Adaugi manoperă minim 6000 euro şi ajungem la 19.000 euro casă la roşu. Nu uita de dirigintele de santier. Şi el costă. La interioare altă discuție (instalații termice, sanitare, electrice, tencuit, gletuit, văruit, tâmplărie, ģresie, faianță, parchet, izolație exterioară şi soclu, decorativă, izolatie acoperiş functie de prouect, mansardă sau parter).Soluții de compromis nu sunt. Nerespectarea proiect detemină costuŕi mici dar riscuri mari.
O seară bună şi baftă!

Dupa ce am proiectul final ce rost mai are sa caut soluții? Atunci nu mai pot schimba mare lucru deoarece Ytong A+ e pe cadre iar Forte e portanta. Proiectantul ar trebui sa dimensioneze fundatia si în funcție de greutatea zidariei, a acoperisului… Eu cred ca o casa din BCA si Tegola are doar jumătate din greutatea unei case din caramida cu tigla ceramica de aceea vreau sa ma orientez inca din faza asta asupra materialelor.
O alta întrebare ar fi de ce constructorii cer acelasi pret pe manopera indiferent de tipul zidariei? Chiar nu conteaza daca ridica un mp de caramida sau unul de Ytong?
Eu vreau sa imi iau măsuri de a face economie inca din faza anteproiect pentru a nu ajunge la compromisuri.
Acum, că ai estimat la rosu 19000 euro e mult mai aproape de bugetul meu.
Pentru prețul final nu imi fac griji atat de mari caci gresie, faianta, parchet, zugravit am făcut si eu pana acum si ma descurc iar cu banii cand ajung in stadiul acela vor veni din vanzarea apartamentului in care locuiesc acum.
Mulțumesc pentru raspunsuri.

1.Problema este ca 1kg de pene este la del 1 kg plumb. Lucru cu ytong este un pic mai delicat. 2.Te-am intrebat de proiect final pentru ca acolo ai suprafetele desfasurate si a acoperisului, (in principiu pretul este 40-50 euro mp construit). Daca este pe cadre nu conteaza ce pui intre cadre.
3. De aia proiectul nu trebuie grabit. In faza de proiectare se pot face simulari.si atunci iti poti croi bugetul.
4. Pe linga toate astea iti trebuie si partea de electrica si sanitare, termice. Stii cite prize ai nevoie in bucatarie? Cite circuite separate ai nevoie in bucatarie? Ce fel de calorifere folosesti? Pina la gresie, faianta mai este.
5. Primul calcul a fost pentru o casa cu suprafata desfasurata de 185 mp si un acoperis cu suprafata de 290 mp si tabla Bilka.
Cu stima si sa faci fata noilor provocari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *