Categorii
Intrebari de la cititori

Cum calculez necesarul de antigel / apa la o instalatie?

Cat antigel imi trebuie pentru o instalatie de 4 calorifere, 2 de 1000 si 2 de 600? Cum se calculeaza necesarul antigel-apa?


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Cum calculez necesarul de antigel / apa la o instalatie?

3 răspunsuri la “Cum calculez necesarul de antigel / apa la o instalatie?”

Un calcul empiric ar fi 10-13 litri de calorifer plus 40 -60 litri centrala pe lemne.Daca cititi cu atenti datele technice la calorifer ,teava ,centrala veti gsi la fiecare capacitatea.

n-au rost o mie de calcule.Dai drumu la apa din instalatie si intr-un vas mai mare prepari o solutie cu doua parti apa si una de antigel.La ce ai scris tu ai cam 40 litri de apa plus cat e in centrala .20-40 litri in functie de marime ,deci una peste alta iti trebuie 20- 25 litri de antigel.sa nu-l faci mai concentrat ca distrugi pompa de circulatie.

buna seara
daca stii sa scrii presupun ca ai fost la scoala,nu trebuie sa-ti fi placut matematici superioare, doar cele elementare,capacitatea radiatorului este scrisa in fisa tehnica cu care a venit, restul instalaatiei calculezi volumul tevilor,volumul cazanului este si el in fisa tehnica si din suma totala max 20% este antigel,daca pui mai mult ai probleme cu transferul termic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *