Categorii
Intrebari de la cititori

Sa pun polistiren sub placa inca de la cofrare?

Buna ziua. Constructorul cu care voi edifica in viitorul apropiat o casa recomanda ca sub placa de peste parter sa puna inca de la cofrare un polistiren extrudat de 5 cm (adica pe interior – astfel s-ar obtine un tavan drept si mai usor de finisat, plus o retinere a caldurii inca din interior).


Ii rog pe cei care sunt priceputi in domeniu sa imi spuna daca in acea ipoteza, plus o izolatie cu vreo 15 cm vata minerala (de sticla) peste placa (in pod – podul urmand a fi unul nefolosit – rece) am „sansă” ca in timp sa imi apara condens la imbinarea polistiren/placa?
Constructorul exclude posibilitatea asta spunand ca daca polistirenul este pus inca din cofrag, va avea o priza excelenta cu betonul.
Si inca o intrebare. Daca podul este nefolosit/rece, are vreun rost sa pun astereala + folie, doar folie, sau este ok. Si daca nu pun nimic sub tigla (va fi o tigla ceramica)? Sincer nu as pune 7-8 MC de scandura daca tot nu folosesc podul, iar izolatia va fi sub si peste placa de beton. Va multumesc!

Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Sa pun polistiren sub placa inca de la cofrare?

3 răspunsuri la “Sa pun polistiren sub placa inca de la cofrare?”

Daca pui extrudat de 5cm din acela care la se imbina placile una cu alta o sa iasa tavanul drept, se va lipi foarte bine de placa, prin cofragul de scandura pentru placa nu se va scurge laptele de ciment de unde rezulta ca placa se va usca corect.
Pune totusi folie si astereala pentru siguranta ta. Nu te ieftini la ultima etapa din lucrare. Folia se pune pentru umezeala. Picaturi/vapori/condens de apa se va prelinge pe lemnarie si in pod daca nu pui. Cu toata imbinarea lor, vantul baga vaporii peste tot. Plus ca ajuta un pic si la mentinerea unei temperaturi bune in pod. Podul spui tu acum ca va fi nefolosit dar il vei folosi la depozitat cutii si tot felul de ambalaje produse in garantie. Il vei amenaja la un moment dat si atunci iti vei fi dorit sa ai folie si astereala in pod.

In priviinta polistirenului , nu va rezolva problema izolatiei , calculati ca in planseu sa aveti o rezistenta termica aizolatiei de peste 8 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *