Categorii
Intrebari de la cititori

Vopsea decorativa sau lavabila peste izolatia exterioara a casei?

Am izolat exteriorul casei cu vata bazaltica si doresc sa dau vopsea decorativa sau lavabila, ce imi sugerati? Multumesc.


Intrebare de la Ioan, pe adresa redactiei: Vopsea decorativa sau lavabila peste izolatia exterioara a casei?

2 răspunsuri la “Vopsea decorativa sau lavabila peste izolatia exterioara a casei?”

Tencuiala decorativă:
-aplicare usoara. Respectarea indicatiilor producatorului privitoare in primul rand la pregatirea suportului dar si la aplicarea in sine, vor asigura un finisaj de calitate, cu un aspect superior si o rezistent;
-grad mare de adaptabilitate;
-intretinere usoara, datorita rezistentei la umezeala si la murdarie. Curatarea se impune la intervale lungi de timp sau in cazuri exceptionale, iar riscul aparitie fungilor si a mucegaiului este nul.
-durata de viata de minim 10 ani.
Vopsea lavabila de exterior:
-costuri imediate mai reduse, dar calitatea va lasa de dorit, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al durabilitatii. În timp, solutia se degradeaza, chiar daca vopseaua lavabila folosita este una profesionala. O vopsea lavabila va avea intotdeauna o durata de viata mai mica decat tencuiala decorativa.
-aplicarea presupune mai multe operatiuni, iar viciile pot aparea foarte usor. Este frecventa aparitia crapaturilor care, daca sunt neglijate, se extind rapid sub actiunea factorilor de mediu.
-numar mai mare de straturi, pana la acoperirea tuturor imperfectiunilor.
-durabilitate redusa datorita unei rezistente mai slabe la actiunile factorilor externi. In cazul expunerii suprafetei la factori de mediu de intensitate mare, nivelul degradarii creste exponential.
-intretinerea este mai dificila si mai costisitoare, fiind nevoie de reparatii frecvente.
Acesta este punctul meu de vedere. In final bugetul alocat hotaraste. Multumesc si o seara buna.

buna ziua, tocmai a trebuit sa fac aceeasi alegere. A trebuit sa aleg intre decorativa siliconica si lavabila cu silicon. Din ratiuni financiare a trebuit sa aleg lavabila cu silicon. Amorsa folosita a fost cea recomandata pentru decorativa peste care am aplicat 2 straturi de lavabila cu silicon. Pentru 300 mp decorativa cu amorsa costa 7500 lei iar lavabila cu amorsa a costat 2500 lei.
Am vorbit cu 2 vanzatori, unul mi-a recomandat decorativa pentru rezistenta si aspect iar celalalt mi-a dat de inteles ca si lavabila are aceleasi proprietati ca si decorativa (impermeabilitate) si daca nu este supusa unor factori mecanici va avea aceeasi rezistenta in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *