Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarie moderna cu mobilier turcoaz intr-un apartament open space

1-inainte si dupa amenajare bucatarie apartament 60 mp Sao Paolo Brazilia


Culorile vii si aprinse sunt folosite mai rar in amenajarea bucatariilor clasice. Insa cei care prefera stilul modern nu se sfiesc sa-si doteze bucataria cu mobilier si finisaje viu colorate, obtinand decoruri vesele, indraznete si iesite din tipare.

Cand ai de amenajat o bucatarie deschisa spre living, adica una cu expunere si vizibilitate maxima din zona de relaxare a camerei de zi, ai doua optiuni: sa o faci cat mai discreta si mai putin vizibila sau sa o transformi in punctul de atractie al incaperii open space, dotand-o cu mobilier si finisaje colorate, care capteaza privirea. Cea de-a doua solutie a fost adoptata si in cazul bucatariei de mai jos.

Bucatarie open space

Frumoasa bucatarie turcoaz este parte a unui mic apartament cu trei camere, proprietate a doi frati din Sao Paolo, Brazilia. Aceasta a fost amenajata complet impreuna cu toate celelalte spatii ale apartamentului, iar partea cea mai interesanta a proiectului este ca inainte de implicarea arhitectului Flavio Castro in proiect, locuinta cu suprafata de 60 mp avea o cu totul alta configurare, iar bucataria era mica si separata de living.

Pentru a veni in intampinarea celor doi tineri proprietari carora le place sa primeasca in vizita prieteni, pentru a gati, manca si petrece impreuna, Flavio Castro le-a propus sa mearga pe o amenajare open space. Ideea le-a placut tinerilor – mai ales ca atat livingul, cat si bucataria erau destul de mici, intunecoase si incomode in varianta initiala – iar arhitectul s-a si apucat de treaba.

Mobilier turcoaz modern cu electrocasnice incorporate

Odata nascuta ideea de amenajare a bucatariei in plan deschis cu livingul si de expunere completa a acesteia, arhitectul brazilian a decis sa o doteze cu o garnitura de mobilier liniar cu design modern, intr-o nuanta de albastru turcoaz pentru a o scoate si mai mult in evidenta. Mai mult chiar, pentru a nu incarca peretele respectiv cu mai multe culori a ales aceeasi nuanta de turcoaz si pentru pereti (sticla securizata colorata) si pentru usa de intrare in apartament.

Citeste si: Bucatarie si living in acelasi loc. Idei de amenajare open space.

Designul simplu si minimalist al ansamblului de mobilier a fost completat cu electrocasnicele incorporate (cuptor electric, cuptor cu microunde, frigider pentru vinuri), cu o combina frigorifica din sticla neagra si cu o plita pe inductie retractabila, integrata intre cele doua cuptoare si racitorul de vinuri. Aceasta solutie de mascare a plitei – un aparat electrocasnic pe care probabil cei doi frati il folosesc mai rar – este nu doar interesanta, ci si economica, neavand nevoie sa consume din suprafata blatului de lucru.

Daca iti place aceasta alegere cromatica, te invit sa citesti si: Accente ciocolatii si stropi de turcoaz intr-o bucatarie cu mobilier alb.

O bucatarie indrazneata si un living prietenos

Rezultatul final i-a incantat pe tinerii proprietari; livingul a devenit mai spatios, iar bucataria un adevarat motiv de mandrie in randul prietenilor care ii viziteaza pentru a petrece timpul impreuna. Parerea mea este ca arhitectul a facut o treaba minunata, iar solutia de amenajare open space s-a dovedit una corecta, avand in vedere ca nici dupa desfiintarea peretelui ce despartea livingul de bucatarie, cele doua spatii nu par foarte mari. Chiar ma intreb cat de mici erau inainte de implicarea lui Flavio Castro.

Sursa foto: DomusWeb

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *