Categorii
Intrebari de la cititori

Combinatia clasic modern in amenajari este ok?

Buna ziua. Suntem la stadiul amenajarii unei case. Imi doresc o casa alba (cu foarte slabe nuante de gri). Culoarea vreau sa vina din mobilier.


1. Aproape am optat pentru niste usi pe care le vedeam albe (inca le vad parca) dar de fapt sunt ivoire. Cum credeti ca vor arata in contrast cu albul din casa? In showroom nu vad diferente mari.
2. Scara interioara, ca si nuanta, trebuie sa fie o continuare a parchetului?
3. Bucataria (mdful ales) are linie clasica. Cat de grava este combinatia clasic-modern. In principiu casa se vrea moderna. Multumesc mult!

Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Combinatia clasic modern in amenajari este ok?

3 răspunsuri la “Combinatia clasic modern in amenajari este ok?”

Buna, Rodica!

Sa raspundem pe rand:

1. Nu cred ca diferenta de nuanta dintre peretii albi si usile ivoire va fi una deranjanta. Ba as inclina sa spun chiar ca acest mic contrast este unul benefic, delimitand vizual usile de pereti intr-un mod discret.

2. Scara interioara sau treptele ei pot fi in ton cu parchetul, insa nu este obligatoriu. Daca doresti (in functie de ce alte elemente de decor ai in restul casei) poti opta pentru trepte intr-o culoare de contrast: mai inchise sau mai deschise decat parchetul. SI, daca-mi permiti, iti recomand sa plachezi teptele cu emn si nicidecum cu gresie. Eventual, daca doresti un alt material, poti opta pentru marmura alba su striatii gri vagi.

3. Sper ca te vei linisti dupa ce iti voi sublinia ca in vremurile pe care le traim combinatiile de stil sunt la ordinea zilei. Pentru a face cat mai placuta aceasta impletire de stiluri te sfatuiesc sa ai grija la paleta cromatica, adica sa eviti contrastele stridente in bucatarie. Mobila cu esign clasic poate fi asortata fara probleme cu o masa cu design modern si chiar industrial. As evita faianta cu imprimeu sau design specifice stilului clasic tocmai pentru a nu umbri prea mult stilul modern pe care inteleg ca il preferi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *