Categorii
Intrebari de la cititori

Culori gresie in baie – cum le aleg, rog sugestii?

Buna ziua. Renovez complet un apartament si am ajuns la o dilema legata de baie. Aceasta prezinta urmatoarele elemente dispuse astfel: pe peretele opus usii cada, perete dreapta o masca pentru tevi pe care este pozitionata chiuveta si apoi vasul wc (intre masca si peretele cu usa), fiind o baie mica.


Am gasit o gresie gri inchis (60*60) si una alba din aceeasi colectie tot 60*60. Intrebarea mea este urmatoarea: cum credeti ca ar da mai bine: gresie gri podea + masca de la cada + perete spate cada si gresie alba pereti laterali cada pe latimea acesteia + masca din spatele chiuvetei (restul peretilor vor fi vopsiti albi cu vopsea pentru bai) sau gresie gri podea + masca din spatele chiuvetei si gresie alba pe peretele din spatele cazii + laterale pe latimea acesteia + masca de la cada? Daca aveti alte sugestii sunt binevenite. Ce culoare ar fi indicata pentru corpurile de mobilier? Va multumesc anticipat si va felicit pentru munca si idei.

Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Culori gresie in baie – cum le aleg, rog sugestii?

Un răspuns la “Culori gresie in baie – cum le aleg, rog sugestii?”

Buna, ROxana!

Ambele variante de placare descrise mi se par frumoase, insa prima ar forma un contrast pronuntat cu cada si cu restul decorului datorita peretelui de accent gri. Depinde ce iti place mai mult. Daca iti este teama sa nu ingustezi vizual baia din cauza peretelui gri din spatele cazii, poti integra pe acesta doua dungi orizontale albe, lucru usor de realizat, avand in vedere ca placile albe au aceleasi dimensiuni cu cele gri. De asemenea, mai poti intercala cele doua culori si in decorul pardoselii, daca suprafata baii iti permite acest lucru. Poti face asta atat prin montarea placilor in model tabla de sah, cat si formand un patrat sau un dreptunghi (in functie de forma baii) alb in centru, iar de jur imprejurul acestuia sa montezi placi ceramice gri.

Inca ceva, stiu ca toata lumea evita albul in zona pardoselii din teama ca le va fi mai greu sa mentina podeaua curata, insa in spatiile mici pardoselile albe sunt de-a dreptul miraculoase, intrucat creeaza iluzia de marire vizuala a spatiului. Asa ca poate iei in considerare si acest aspect. Cea de-a doua imagine din galeria foto a urmatorului articol ilustreaza o baie moderna cu un perete de accent gri inchis si pardoseala cu ceilalti pereti finisati intr-o nuanta deschisa de crem: https://www.casadex.ro/2018/04/cum-se-amenajeaza-corect-o-baie-mica-12-imagini-cu-solutii-concrete/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *