Categorii
Intrebari de la cititori

Diferente pret intre casa la sol si una cu etaj?

Buna ziua, ce costa mai mult: o casa cu amprenta la sol mare sau una cu etaj? Ori nu exista diferenta de pret intre ele? Vreau o casa cu suprafata utila intre 220-240 mp. Va multumesc!


Intrebare de la Camelia, pe adresa redactiei: Diferente pret intre casa la sol si una cu etaj?

5 răspunsuri la “Diferente pret intre casa la sol si una cu etaj?”

Buna ziua,
Pe ansamblu nu sunt mari diferente,poate putin in favoarea unei case cu Parter,depinde de modul de abordare a fiecarui proiect ,functie de buget și alti factori.
Noi suntem un colectiv care oferim servicii de bugetare initiala,alegerea sistemului constructiv,proiectare,implicare in alegerea constructorului,Dirigenție Șantier autorizată ISC,Managementul proiectului,Cartea Constructiei,Etc.
Va rugam sa ne lăsati o adresa de e-mail pentru a va lasă o oferta pentru serviciul de proiectare,consultanta tehnica,supraveghere lucrări pe tot parcursul lucrarilor si multe facilitati.

Cu stima,
Echipa RUBIK
tel:0799 355 506

Bună ziua!
Sper că ştiți ce inseamnă 240 mp utili, aproximativ 800-1000 mp de tencuit, gletuit şi văruit (aici intră şi tavanele). La suprafața pe care o doriți este mai economic să o faceți pe etaj. Este vorba de cantitățile de beton folosite la fundație şi de suprafața acoperişului. Exemplu: fundatie casă 120 mp utili beton de egalizare apx 45 mc. Oare la 240 mp cit beton cam cât intră? La o placa de minim 15 cm avem apx 18 mc beton (C16/20) care oricum costa mai putin fața de cei 45 mc beton (C8/10). Apoi vorbim de acoperiş. Una este să faci un acoperiş de apx 600 mp (frumos, nu in 4 ape ca la bordei) la o casă pe parter şi alta este la apx 300 mp la o casă pe un nivel. Pină în 140 mp utili nu sunt diferențe mari mari de costuri parte si parte+etaj. Pentru suprafața dumneavoastra recomandarea este pe parter si etaj. Dacă bugetul este generos si terenul la fel nu este nici o problemă. Cu stimă şi o zi bună.

Casa pe parter
-fundatie dubla
-acoperis dublu

La parter poti face planseu de lemn (NU este mai ieftin decat unul de beton daca il faci cum trebuie)

Eu am ajuns la finisaje insa am doar 147mp utili, doar parter, deci cam stiu care sunt diferentele de costuri, insa eu consider ca e mai frumoasa si mai usor de locui o casa parter

Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsuri.
Chibiț,aveti perfecta dreptate! Voi alege varianta cu etaj
Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *