Categorii
Intrebari de la cititori

Hidrofor sau pompa pentru udat gradina?

Buna ziua. Ce imi recomandati pentru udat gradina? Ce sa aleg intre un hidrofor si o pompa de udat? Eventual daca aveti in curte sa imi ziceti de ce ati facut alegerea respectiva / cu ce udati voi? Multumesc.


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Hidrofor sau pompa pentru udat gradina?

3 răspunsuri la “Hidrofor sau pompa pentru udat gradina?”

Recomand pompa submersibila cu stocarea apei intr-un rezervor suprateran la inaltime (cca 3,5 – 4 m ) de 1000 l si apoi udarea gradinii cu instalatie prin picurare (are presiune suficienta ). Eu asa procedez si este f bine, am apa in permanenta stocata, nu ud cu apa direct scoasa din fintina , pompa o am in put de peste 5 ani si nu o scot nici iarna. Hidroforul este bun pentru apa curenta in casa :masina de spalat, boiller, WC, chivete, etc. Apoi , dar nu in ultimul rind este adincimea la care este pinza freatica. Sint niste chestiuni tehnice mai complexe cu scoaterea apei de la o adincime mai mare cu hidroforul fata de pompa submersibila care sta in permanenta in apa si poate refula apa pina la 100 m inaltime. Pentru mai multe considerente tehnice , cu placere ofer detalii.

Buna ziua. As dori sa il contactez pe domnul Eugen. Am o problema similara cu cea ridicata de domnul Alin. Se poate obtine un telefon sau o adresa de e-mail? Multumesc anticipat! O zi buna, Liviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *