Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idee de amenajare a unei bucatarii de 12 mp in stil clasic

1-bucatarie 12 mp amenajata stil clasic mobila alba pereti movCu atatea inventii care apar in fiecare luna pe piata amenajarilor interioare, nici nu e de mirare ca tot mai putina lume isi aminteste si apreciaza frumusetea stilului clasic. Daca ar sti cat de elegant si rafinat poate arata o bucatarie amenajata in stil clasic, dotata cu electrocasnice si accesorii moderne, sunt convinsa ca multi ar da uitarii stilul modern atat de cautat in ultimii ani.


Din fericire insa, nu toti au dat uitarii acest stil de amenajare a interiorului, alegandu-l cu bucurie pentru intreaga locuinta si obtinand rezultate remarcabile. Un exemplu in acest sens este aceasta bucatarie pe care proprietarii au decis sa o imbrace in „haine” clasice, pastrand linia de amenajare a intregului apartament.

Au renuntat la amenajarea open space

In momentul achizitionarii apartamentului acesta era in stadiu „la gri” si era prevazut cu o bucatarie amenajata in plan deschis cu livingul. Insa dupa ce au cantarit cu atentie avantajele si dezavantajele unei amenajari open space, proprietarii au decis ca acest tip de configurare a interiorului nu li se potriveste si au decis sa izoleze bucataria de living prin constructia unui perete si montarea unei usi albe de interior.

Au obtinut astfel o bucatarie de 12 mp, una destul de spatioasa comparativ cu multe dintre bucatariile de apartament. Cea mai mare parte a mobilierului a fost proiectata pentru peretele nou construit, iar spatiul ramas le-a oferit suficient loc pentru amenajarea unui confortabil loc de luat masa. Toate aceste decizii, precum si urmatoarele, au fost luate fara sprijinul si ajutorul unui designer.

Paleta cromatica specifica stilului clasic

Alegerea stilului clasic nu a fost una intamplatoare, ci una bine cantarita si atent studiata. Proprietarii nu se simteau deloc atrasi de stilul modern, ci mai curand de eleganta si sobrietatea decorurilor clasice, cu mobilierul din lemn, cu simetria specifica, cu paleta cromatica rezervata etc. Asa ca au mers pe aceeasi idee de amenajare pentru toate spatiile apartamentului, avand grija sa lege vizual bucataria de livingul si holul alaturate.

Iti recomand sa citesti si: Cum se amenajeaza o bucatarie pas cu pas. Planul de atac.

Si daca alegerea gresiei pentru pardoseala model tabla de sah nu a fost o problema, pentru alegerea culorii peretilor proprietarii au oscilat intre trei nuante diferite: crem, o uanta de bleu pastel si un mov pruna. Dupa ce au testat cele trei nuante, au ales ca varianta finala movul pruna, o nuanta rafinata, care merge de minune cu mobilierul alb clasic pe care l-au realizat la comanda.

Proiectarea mobilierului de bucatarie

Desi stiau foarte clar ce mobila de bucatarie isi doresc, au constatat ca magazinele fizice din Minsk, Belarus, nu dispuneau de modelul visat. Asa ca au pornit cautarile pe internet, unde au gasit o firma ce importa o varietate mare de fronturi in stil clasic si au riscat, comandand carcasele mobilierului intr-unul dintre magazinele fizice, iar usile / fronturile mobilierului le-au comandat la importatorul gasit online. Se pare ca au calculat totul bine, din moment ce elementele achizitionate separat s-au imbinat atat de bine.

Citeste si: 6 variante de configurare a mobilierului de bucatarie. Planuri si exemple in imagini.

Pentru a nu irosi spatiul disponibil, mobilierul a fost proiectat pe trei laturi ale bucatariei: pe peretele nou construit a fost proiectat un ansamblu compus din zona de gatit cu blat de lucru si 3 corpuri mari care tin loc de camara si in care au fost integrate cuptorul electric, cel cu microunde si frigiderul, pe peretele din dreapta usii de intrare in bucatarie a fost integrat un alt set de dulapuri si chiuveta, iar pe peretele cu fereastra au fost construite niste corpuri scunde cu sertare in care pot fi depozitate alte chestii utile.

Spatiul de sub fereastra bucatariei

Mi-a placut in mod deosebit felul in care a fost amenajata si utilizata zona de sub fereastra a bucatariei de 12 mp. In locul pervazului obisnuit a fost montat un blat ce vine in continuarea blatului de lucru din zona plitei, extinzandu-se astfel zona de lucru, iar sub acesta a fost proiectat un set de sertare adanci si incapatoare, potrivite pentru vasele mai mari sau micile aparate electrocasnice. Pentru a face posibil acest lucru, a fost ales un calorifer scund, vopsit de proprietari in acelasi mov pruna, pentru a-l face cat mai putin vizibil in decor.

Ce parere ai despre acest proiect de amenajare in stil clasic a unei bucatarii de 12 mp?

Sursa foto: realty.tut.by

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *