Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei: baie mica de 2 mp cu o cada DIY construita de proprietari

1-baie mica 2 mp cu cada DIY vedere de susDin dorinta de a obtine mai mult confort in mica lor baie de apartament, fara sa cheltuiasca prea multi bani, doi tineri au decis sa se ocupe de amenajarea acesteia fara pic de ajutor din partea mesterilor. Mai mult chiar, au mers pana intr-acolo, incat au construit pana si o cada noua din tabla pe care au imbracat-o apoi cu faianta.


Amenajarea baii, oricat de mica ar fi aceasta, implica o serie de cheltuieli. Gresia, faianta, obiectele sanitare, corpurile de iluminat si toate accesoriile specifice amenajarii acestui spatiu costa. Pentru a reduce cat mai mult aceste costuri, doi tineri din Minsk, Belorusia au ales sa-si renoveze baia de 2 mp pe cont propriu.

O baie de la zero

Cum era firesc, tinerii proprietari ai apartamentului au inceput proiectul de reamenajare a baii mici prin eliberarea acesteia de obiectele sanitare uzate si de vechile finisaje (gresie si faianta). Peretii curatati pana la zidarie s-au dovedit a fi foarte strambi, ceea ce i-a obligat pe cei doi sa consume foarte mult timp pe indreptarea acestora.

Iti recomand sa citesti neaparat si: Baile mici – 12 modele si idei de amenajare din care sa te inspiri.

Pentru a se asigura ca nu vor mai avea probleme cu instalatia sanitara veche, au schimbat-o inainte de a trece la urmatoarea etapa, avand grija sa asigure conexiunile necesare tuturor obiectelor sanitare si masinii de spalat rufe pe care, din lipsa de spatiu, au decis sa o monteze in mica baie de doar 2 mp.

O cada metalica placata cu gresie, faianta si mozaic

Intrucat cada veche era extrem de degradata si nu mai putea fi reconditionata, iar o cada noua solida ar fi costat mai mult decat le permitea bugetul, cei doi soti au decis sa construiasca o cada DIY din tabla si sa o placheze ulterior cu gresie, faianta si mozaic. Practic, a fost construita o carcasa metalica cu picioare dupa dimensiunile exacte ale spatiului disponibil si dupa fixarea in pozitia finala aceasta a fost placata atat la interior, cat si la exterior cu gresie, faianta si mozaic. In opinia mea, daca nu ar fi folosit atat de multe culori / modele de finisaje pentru finisarea cazii rezultatul final ar fi fost unul mult mai placut din punct de vedere estetic. As fi ales sa o plachez cu aceeasi faianta ca cea folosita la finisarea peretilor, finisand eventual exteriorul cu gresie. Ma gandesc insa ca tot din considerente economice proprietarii au placat interiorul cazii cu niste placi ceramie ramase de la alte lucrari de amenajare a locuintei.

Citeste si: Cum se aenajeaza corect o baie mica – 12 imagini cu solutii concrete.

Din dorinta de a valorifica la maximum fiecare coltisor al micutei bai, tinerii proprietari ai apartamentului au proiectat si integrat in golul de sub cada doua sertare pe care le folosesc pentru depozitarea detergentilor si a produselor de curatenie. Iar in golul dintre masina de spalat haine si cada au proiectat un raft extrem de ingust in care depoziteaza sampoanele, gelurile de dus etc.

Iti recomand sa vezi si: Cum poti sa renovezi baia pe bani putini – 5 idei.

Masina de spalat integrata sub lavoarul din baie

Intrucat baia masoara doar 2 mp, singura solutie de integrare a masinii de spalat in perimetrul acesteia presupunea achizitionarea unui lavoar special. Lavoarele de acest tip sunt mai scumpe decat cele obisnuite, insa sunt de mare ajutor pentru cei care sunt obligati sa-si monteze masina de spalat intr-o baie extrem de mica.

Alte idei gasesti aici: Unde montam masina de spalat haine, in baie sau in bucatarie?

Proprietarii sunt foarte incantati de rezultatul muncii lor, sustinand ca noua baie este usor de utilizat si curatat, cada este confortabila si spatioasa, permitandu-le sa o foloseasca si la imbaierea bebeluslui (forma dreptunghiulara ofera destul spatiu pentru cadita copilului) si ca singurele chestii pe care isi doresc sa le schimbe in viitorul apropiat sunt perdeaua de dus si cosul de rufe, cei doi dorindu-si unele albe, simple.

Tu ce parere ai despre acest proiect de amenajare, ti se pare reusit?

Sursa: sdelaisam.mirtesen.ru/blog/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *