Categorii
Utile

Jaluzele care produc energie electrica in timp ce iti umbresc casa

1-jaluzele fotovoltaice SolarGaps controlate cu smartphone-ul

Iti poti imagina cum ar fi sa-ti umbresti casa in cele mai insorite perioade din an si in acelasi timp sa produci energie electrica? O companie din Ucraina a reinventat banalele jaluzele, concepand un model cu celule fotovoltaice integrate in lamelele mobile ale acestora. Producatorii sustin ca aceste jaluzele pot scadea factura de energie electrica cu pana la 70 %.


Inventia despre care iti voi vorbi astazi se adreseaza celor care nu-si permit instalarea unui sistem complet de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei, celor care stau cu chirie si nu vor sa investeasca bani in instalatii fixe sau celor care locuiesc, permanent sau temporar, in casa mobile. Este vorba despre jaluzelele Solar Gaps, care au fost create pentru a produce energie verde chiar in timp ce protejeaza ferestrele unei locuinte de cotactul direct cu razele solare.

Mecanismul de functionare al jaluzelelor fotovoltaice Solar Gaps

Din punct de vedere al designului jaluzelele Solar Gaps nu aduc nimic nou, fiind disponibile in trei variante de culoare: alb, negru si gri argintiu. Inovatia consta in celulele fotovoltaice aplicate pe lamelele mobile ale jaluzelelor si in faptul ca montarea acestora ar trebui facuta in exteriorul ferestrelor si nu in interiorul acestora, astfel incat sa poata capta cat mai multa lumina solara.

Mobilitatea lamelelor permite modularea si directionarea acestora in cea mai buna pozitie pentru captarea luminii. Inventatorii Solar Gaps sustin ca 1 mp de jaluzea fotovoltaica poate produce pana la 1-1.5Kwh/zi, care ar ajunge, in opinia lor, pentru alimentarea unei instalatii cu pana la 30 beculete led sau a trei laptopuri MacBook. Solar Gaps este disponibil in cateva versiuni de dimensiuni standard, dar producatorii pot realiza fara probleme jaluzele de diferite dimensiuni, in baza unor comenzi.

Energia produsa de jaluzelele fotovoltaice Solar Gaps poate fi stocata intr-un acumulator sau poate fi transferata direct in reteaua electrica (daca legislatia permite acest lucru), iar jaluzelele comandate se livreaza cu kitul de instalare inclus. Pozitia lamelelor poate fi dirijata WiFi, cu ajutorul smartphone-ului, dupa instalarea unor aplicatii special concepute in acest sens.

Ar mai fi de spus si ca pretul unei astfel de jaluzele variaza in functie de dimensiune, de complexitate (daca are sau nu motor integrat) si de prezenta sau absenta interfetei de control WiFi de la distanta.

Pentru a afla detalii despre pretul jaluzelelor fotovoltaice Solar Gaps, precum si date despre livrare (compania livreaza in toata lumea, insa gratuit doar in Ucraina si USA), contacteaza producatorii aici: SolarGaps

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *