Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot sa construiesc casa pe un teren cu latimea 8 metri?


Am un teren de 410 metri patrati cu deschiderea de 12 metri baza de jos, iar cea de sus am 8 metri. Lungimea terenului este de 41 de metri. Pot sa construiesc o casa pe acest teren?


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Pot sa construiesc casa pe un teren cu latimea 8 metri?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Arh. Adrian Neagu in iunie 20th, 2018

Buna ziua,
Puteti afla in baza unui certificat de urbaism, acolo o sa vedeti distantele minime fata de vecinii dumneavoastra…inaltimea maxima a constuctieie si toate retstrictiile aferente terenului pe care il detineti in functie de Planul Urbanistic General al localitatii dumneavoastra si Codului Civil care prevede ca pe un teren cu deschidere de 10 m, se poate construi doar in regim cuplat, adica o latura a casei se afla pe limita de proprietate(calcan)
Declaratie notariala luati doar de la vecinul pe a carui latura aveti calcanul. De la restul nu, daca respectati Noul Cod civil.
Noul cod civil prevede 2 m fata de limita proprietatii pentru fatada cu ferestre de vedere paralele cu limita de proprietate si 1 m pt. ferestrele de pe fatadele perpendiculare pe limita de proprietate.
Atentie la inaltimea constructiei, pe de o parte reglementata prin PUG-ul zonei, pe de alta parte de cerinta ca vecinul sa aiba soare cel putin 2 ore/zi in perioada de iarna!(Ordinul MS nr536/1997) (costurile pentru un certificat sunt minime …).
O zi buna!

Vali in iunie 20th, 2018

Pretul unui certificat de urbanism este undeva la 10 lei, se elibereaza in 3 zile neimpunand nici o obligatie de a face ceva pe teren sau nu. Mergeti la primarie si intrebati. Daca nu vor (nu au timp) sa va spuna cereti certificat de urbanism si acolo scrie tot.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii