Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

9 orase exotice unde poti emigra si trai cu mai putin de 1000 Euro pe luna

1-oras Cartagena ColombiaTot mai multi romani tineri se hotarasc sa plece in strainatate si sa ia de la capat viata intr-o alta tara. La mare cautare sunt orasele exotice, in care oricine se poate descurca cu sume cuprinse intre 500 si 1000 de Euro pe luna, precum si tarile cu clima blanda sau cele in care este mereu cald.


Daca si pe tine te tenteaza ideea emigrarii, dar nu stii ce tara sa alegi si unde ai putea trai decent fara sa ai nevoie de prea multi bani lunar, te invitam sa parcurgi lista de mai jos, unde vei gasi nu mai putin de 9 orase exotice – ce-i drept, absolut toate aflandu-se in tari situate destul de departe de Romania – din care poti alege unul pe placul tau.

1. Cartagena, Columbia

Situat pe coasta nordica a Columbiei, Cartagena, cu denumirea oficiala Cartagena de Indias, este un oras port cu o populatie de aproape 1 milion de locuitori. In varianta mai poetica, acest oras este situat chiar pe malul Marii Caraibelor si se bucura de o clima placuta, media anuala a temperaturilor fiind de 26 grade. In ciuda climei placute si a peisajelor superbe (aici se afla si unele dintre cele mai vestite plaje din lume, precum Playa Blanca), costul de trai in Cartagena este unul scazut.

Spre exemplu, inchirierea unui apartament cu 2 camere (1 dormitor, un living cu bucatarie, o baie si cel putin un balcon) complet mobilat si utilat intr-o zona civilizata a orasului costa 196 Euro/luna. Cheltuielile lunare de intretinere (climatizare, gaze, curent electric) sunt de 84 Euro/persoana, in timp ce un pranz insotit de o bautura la un restarant din oras costa 3,66 Euro de persoana, iar un litru de combustibil costa 0,71 Euro.

2. Hoi An, Vietnam

Un alt oras exotic inclus in lista de astazi este Hoi An, supranumit Orasul Lampioanelor. Situat in Vietnam, Hoi An este un loc minunat, care ofera o multime de posibilitati de relaxare, de la nenumaratele temple pe care le poti vizita, pana la cladirile si peisajele mirifice care ii cuceresc indata pe turistii veniti in vizita. Pe langa faptul ca este un oras absolut suberb, Hoi An este si unul ieftin, in care poti trai fara probleme cu mult sub o mie de Euro pe luna. De pilda, inchirierea unui apartament cu doua camere (1 dormitor) in centrul orasului este de 222 Euro/lun, adica cu cel putin 36% mai ieftin ca in Bucuresti. Utilitatile lunare (apa, curent electric, gunoi etc) pentru un apartament cu suprafata de 85 mp costa aproximativ 35 Euro, iar un litru de benzina costa 0,56 Euro. O masa la un restaurant ieftin costa putin peste 1 Euro, iar o masa pentru doua persoane, compusa din trei feluri distincte, cu bauturile aferente, intr-un restaurant de clasa medie costa aproximativ 11.3 Euro. Desigur ca si aici clima este una placuta, temperatura medie anuala fiind de 25 grade.

3. Puerto Vallarta, Mexic

Desi ceva mai scump la capitolul inchirieri, Puerto Vallarta este un oras in care te poti descurca mai bine decat in Bucuresti cu aceeasi suma de bani. Un agent imobiliar bun te poate ajuta sa inchiriezi un apartament cu un dormitor in afara centrului orasului cu putin peste 200 Euro pe luna. Costurile de intretinere pe luna a unui apartament de 85 mp sunt de doar 30 euro/luna, pretul unui litru de combustibil este de 0,76 Euro, iar o masa la un restaurant ieftin costa aproximativ 3,5 Euro. Puerto Vallarta este situat pe malul Oceanului Pacific, are aproximativ un sfert de milion de locuitori, un climat tropical, temperaturile din cele mai reci zile scazand doar pana la 21 grade si ofera acces usor la o multime de plaje frumoase, cea mai celebra dintre acestea fiind Playa de Amor de pe insula Marieta, situata la mica distanta de orasul mexican.

4. Cozumel, Mexic

Ramanem in Mexic, deplasandu-ne de aceasta data pe insula Cozumel, ideala pentru cei care viseaza sa se retraga pe o insula exotica. Cozumel se afla in Marea Caraibelor si este cea mai mare insula locuita a Mexicului, fiind considerata drept unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru amatorii de scufundari datorita celui de-al doilea cel mai mare recif de corali din lume care se afla in apele din imediata apropiere a insulei si a unei varietati incredibil de mari de pesti si alte vietati marine ce pot fi intalnite in timpul scufundarilor. In ce priveste costurile lunare de trai, acestea sunt, din nou, considerabil mai mici decat cele din Bucuresti, chiria unui apartament cu un dormitor, living, bucatarie, baie si terasa sau balcon situat in centrul orasului fiind de aproximativ 286 Euro/luna. Costurile de intretinere lunara ale unei locuinte cu suprafata de 85 mp se ridica la suma de aproape 48 Euro/luna (cu aproximativ 46% mai putin ca in capitala Romaniei), o masa intr-un restaurant ieftin costa sub 5 Euro, iar pretul unui litru de benzina este de 0,89 Euro. Acest nivel de trai se explica si prin valoarea mica a salariului mediu net, care este de doar 179 Euro. Si daca toate acestea nu te-au convins, poate te va convinge urmatoarea informatie: intregul an temperaturile din Cozumel se incadreaza in valoarea de 22-27 grade Celsius, adica nu este nici prea cald, dar nici frig.

5. Sihanoukville, Cambodia

O alta optiune poate fi si orasul Sihanoukville din Cambodia. Intr-un oras in care salariul mediu lunar net este de doar 153 Euro pe luna inchirierea unui apartament cu doua camere in afara centrului orasului costa aproximativ 156 euro/luna, iar costul intretinerii lunare a acestuia se ridica la aproape 79 Euro. O masa in oras intr-un restaurant ieftin costa 2,56 Euro, litrul de combustibil este 75 centi, iar costul lunar al unei gradinite private este de 64 Euro. Ieftin, nu-i asa? Cu siguranta viata in Sihanoukville este mult mai ieftina ca in Bucuresti. In plus, te poti bucura de plaja si caldura in orice perioada a anului, temperatura minima nescazand niciodata sub nivelul de 23 grade Celsius.

6. Sibu, Malaezia

Poate nu la fel de frumos ca alte orase prezentate astazi, dar cu sigurata unul care iti ofera posibilitatea sa traiesti chiar foarte bine cu un buget de doar 1000 Euro pe luna este orasul Sibu din Malaezia. Cu temperaturi care oscileaza intre 23 si 33 grade Celsius, Sibu este renumit pentru multitudinea de festivaluri culturale pe care le gazduieste si pentru piata sa nocturna. Cu doar 253 Euro/luna poti inchiria un apartament cu 3 dormitoare in plin centrul orasului, adica intr-o zona foarte buna. Cheltuielile de intretinere (curent electric, apa, gunoi) ale unui apartament cu suprafata de 85 mp costa 45 Euro, litrul de benzina costa 39 centi, iar o masa pentru doua persoane la un restaurant de clasa medie costa aproape 8,5 Euro (vorbim despre o cina la care se servesc 3 feluri de mancare si bautura). Mult mai scump ca in Romania este insa abonamentul lunar la internet: aproape 32 Euro pentru internet nelimitat cu viteza de cel putin 60 Mbps. Spre deosebire de situatia salariala din orasele prezentate mai sus, salariul lunar mediu net din Sibu este de 423 Euro. In ciuda acestui fapt totusi, traiul in Sibu este cu aproape 50% mai ieftin decat in capitala Romaniei.

7. Alexandria, Egipt

Incredibil de ieftin este sa traiesti si in Alexandria, al doilea oras ca marime din Egipt. Pentru ca da, vorbim despre un oras mare, cu o populatie de aproape 4 milioane de locuitori, care este situat la varsarea in Marea Mediterana a raului Nil. In aceasta zona nu prea sunt precipitatii, iar temperaturile se incadreaza intre 13 si 30 grade Celsius, in functie de anotimp. In ce priveste costul de trai, Alexandria este cu siguranta unul dintre cele mai ieftine orase din lume, pretul inchirierii unui apartament bun, cu dormitoare, complet mobilat si utilat, situat intr-o zona buna a orasului fiind de doar 206 Euro/luna, iar intretinerea unei locuinte de 85 mp ridicandu-se la ridicola suma de 13,3 Euro/luna. Desigur ca pretul combustibilului este foarte mic, de doar 26 centi/litru, iar un pranz de o persoana la un restaurant ieftin costa doar 2,38 Euro. Una peste alta, Alexandria este un oras fabulos, plin de istorie, in care ai ce vizita si care este supranumit „Perla Mediteranei”.

8. Yogyakarta, Indonezia

Desi este greu de crezut, daca te vei muta in Yogyakarta, Indonezia vei putea inchiria un apartament cu un dormitor, living, bucatarie, o baie si cel putin un balcon sau o terasa cu doar 118 Euro/luna. Si asta in centrul orasului. Vorbim despre un oras relativ mic, cu suprafata de doar 46 km patrati, renumit ca centru de studii culturale si de arta si mai ales pentru multimea de temple budiste din apropiere, situat la aproximativ 20 km de tarmul Oceanului Indian. Temperatura medie anuala este de 26-27 grade, aici fiind o clima tropicala cu umiditate ridicata. Revenind la cheltuielile lunare, intretinerea unui apartament de 85 mp este de aproximativ 30 Euro/luna, un litru de combustibil costa 50 centi, o masa cu 3 feluri de mancare pentru 2 persoane la un restaurant de clasa medie costa doar 4,48 Euro, in timp ce un pranz de o persoana la un restaurant ieftin costa sub 1 Euro. Altfel spus, in acest oras poti trai mancand exclusiv in oras si tot vei iesi mai ieftin ca in Romania. E drept ca abonamentul lunar la internet este foarte scump, acesta costand 52 Euro. Enorm, comparativ cu celelalte costuri ale vietii cotidiene si cu faptul ca pentru a inscrie un copil la o gradinita privata nu trebuie sa scoti din buzunar mai mult de 38 Euro/luna.

9. Batangas, Filipine

Cele mai mici chirii lunare din lista de astazi sunt cele din orasul filipinez Batangas: cu doar 87 Euro pe luna poti inchiria un apartament cu 3 dormitoare, living, cel putin o baie si o terasa, complet mobilat si utilat in plin centrul orasului. Intr-o zona situata in afara centrul orasului poti gasi acelasi tip de apartament cu doar 55 Euro/luna. Vorbim despre o diferenta de 87% fata de preturile inchirierilor din Romania. Costurile intretinerii lunare ale unei locuinte cu suprafata de 85 mp se ridica la aproximativ 50 Euro/luna, litrul de benzina este 77 centi, iar o masa in oras, la un restaurant de cartier costa aproximativ 2,8 Euro de persoana. Internetul este scump (40 euro/luna), ca oriunde in afara Romaniei, dar si gradinitele private (318 euro/luna per copil). In ce priveste clima, vara este ploioasa, iernile sunt uscate, iar temperatura minima nu coboara sub 25 grade Celsius.

Datele comparative ale costurilor de trai au fost preluate de pe site-ul Numbeo.com.

Sursa foto: AdMe.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *