Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum aleg un boiler pe lemne cu serpentina si electric?


As vrea un boiler la vreo 100 l pe lemne, cu o serpentina sau doua si electric dar nu stiu daca exista asa ceva. Pe net gasesc doar lemn + electric sau lemn + serpentina sau eletric + serpentina. Intrebari:


1) cand e cu 2 serpentine, una este pentru agent termic de la centrala termica si cealalta pentru agent termic de la panoul solar?
2) ce inseamna serpentina dreapta / stanga si in functie de ce se alege dreapta sau stanga?
3) ce sa pun in baie, boiler sau instant pe butelie? E vorba de o casa la tara 70 mp, 2-3 persoane. Incalzirea va fi cu soba cu serpentina (registru) + calorifere. Va duce aceasta soba 5 calorifere?
In incaperea cu soba nu mai pun calorifer.

Intrebare de la Doru, pe adresa redactiei: Cum aleg un boiler pe lemne cu serpentina si electric?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Alecu Elena in iulie 20th, 2018

Doresc sa fiu anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie.

Stefan 51 in iulie 20th, 2018

buna ziua
in piata exista toate tipurile de boilere,presupun ca nu stiti ce vreti,boilerul termoelectric poate sa fie si cu o serpentina si cu doua daca vreti panou solar,spirala nu este la singa sau la dreapta,legatura la spirala poate sa fie la stinga sau la dreapta boilerului,in functie de pozitia boilerului in raport cu sursa, adica soba,volumul boilerului nu se ia dupa cit va doriti dv ci in functie de puterea sobei,intrebati daca soba poate sa duca 5 radiatoare,depinde de suprafata im m2 a registrului,randamentul sobei si mai ales priceperea meseriasului,presupun ca e zero din moment ce intrebati pe casadex,in baie nu mai e nevoie sa puneti nimic din moment ce aveti boilerul termoelectric,observati ca raspunsul meu e plin de presupuneri,la informatiile primite cam atit am reusit

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii