Categorii
Intrebari de la cititori

Cum montez galeria – doua geamuri pe acelasi perete?

Buna ziua. Suntem la inceputul amenajarii unui apartament si avem ceva probleme in alegerea unei perdele. In livingul ce imparte aceeasi incapere cu bucataria, pe un perete avem 2 geamuri cu un zid de 70 cm intre ele. Un geam are 124 cm si celalalt 84 cm.


Acestea nu sunt pozitionate pe mijlocul peretelui ci spre dreapta. Ramanand astfel distante diferite in extremitati. Intrebarea mea este cum ar fi mai bine sa montam perdeaua? Pe o singura galerie si la extremitati draperia? Sau sa fie individual? Nu stiu cum ar arata un perete de 70 cm in mijlocul unei ferestre acoperit cu perdea. Daca punem individual si lasam 20 cm in extremitati ar mai ramane o bucata de perete vizibil de aproximativ 30 cm intre cele doua amenajari de perdele. Astept parerile dvs. Multumesc!

Intrebare de la Adina, pe adresa redactiei: Cum montez galeria – doua geamuri pe acelasi perete?

10 răspunsuri la “Cum montez galeria – doua geamuri pe acelasi perete?”

Buna, Adina!

In niciun caz nu as monta o singura galerie pentru cele doua ferestre, atat pentru a nu imbraca inutil peretele dintre acestea cu perdea, cat si pentru a delimita mai clar bucataria de zona de living din spatiul amenajat in comun.

Chiar daca vor ramane doar 30-40 cm intre cele doua galerii, rezultatul vizual merita, te asigur! Astfel ca, poti avea acelasi aranjament textil la ambele ferestre (perdea incadrata de un set de draperii) sau poti pastra acest tip de aranjament pentru fereastra mai mare (din living, presupun) si sa pastrezi pentru fereastra din bucatarie o perdea si o singura draperie. Draperia respectiva poate fi lasata sa cada liber in laterala exterioara a galeriei sau poate fi legata frumos intr-o parte sau in centrul perdelei, deasupra acesteia, cu o agrafa speciala.

IAr daca vei renunta la perdea si vei merge excusiv pe varianta unor draperii frumoase (se poarta acest tip de accesorizare a ferestrelor), vei simplifica si mai mult situatia 🙂

La final, vreau sa-ti recomand sa arunci o privire si pe urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2014/11/modele-de-draperii-si-perdele-la-moda-imbraca-ti-ferestrele-cu-stil/ in care vei gasi si cateva imagini care sustin afirmatia pe care am facut-o in alineatul anterior.

Multumesc tare mult. Am ramas la a pune doua perdele cu cate 2 bucati de draperie, dar la aceleasi dimensiuni la ambele geamuri, sa creez o simetrie prin ele. Cand vor fi gata revin cu o imagine pentru a ma putea ajuta cu restul geamurilor/usilor din camera. Mai sunt 2 usi, pe 2 pereti diferiti ce ies fiecare intr-un balcon. Si un geam mic la partea de bucatarie.
O zi placuta!

Bine ai revenit, Adina!

Iti multumim pentru imagini! Mi se pare ca arata foarte bine livingul tau, cred ca te-ai convins ca nu mergea in niciun caz sa folosesti o singura galerie pentru ambele geamuri. Dar as vrea sa te intreb de ce ai montat draperii la doar una dintre ferestre?

Cand am trimis pozele am specificat ca am draperii pentru ambele geamuri, doar ca una se afla momentan in dormitor pana ajunge cea de acolo, ne deranjeaza lumina dimineata. 😀

Am inteles. Pentru usa de iesire in terasa poti merge pe varianta perdea + o singura draperie legata intr-o laterala sau pentru o roleta textila realizata din aceeasi stofa ca draperiile. In orice caz, pentru bucatarie nu as alege mai mult decat o roleta textila, desi daca vei decora pervazul cu niste plante aromatice sau niste mici decoratiuni, cred ca fereastra va arata foarte bine si goala, adica fara niciun fel de textile.

Am inteles, o sa ma decid la una din variante.
Multumesc pentru aprecierea facuta, mai sunt multe elemente lipsa, in principal scaunele. Speram ca ideile noastre privind decorarea sa imbrace frumos incaperea.

Daca o sa mai am neclaritati o sa revin.
Multumesc tare mult pentru tot!

Buna ziua,
In privinta amenajarii acestui open space mai ceva neclaritati, una dintre ele fiind covorul.
Avem un coltar de 2,43×1,69 m. Din ce am mai citit am inteles ca acesta din urma trebuie sa aiba sub el 1/3 din covor sau macar picioarele din fata pe covor.
Daca observati din poza partea de colt a canapelei este in afara mobilei de pe perete, pentru ca altfel nu aveam loc sa mai trecem pe langa partea de bucatarie.
Care considerati ca este dimensiunea corecta si adecvata pentru un covor in parte de living si cum considerati ca ar trebui sa il incadram?

Eu as alege un covor cu latimea de 2 – 2,2 m lungime sau cel mult unul de lungimea canapelei (250 cm, sa zicem). Latimea se poate incadra in intervalul 160-200 cm, avand in vedere ca oricum o parte a covorului va ajunge sub picioarele din fata ale canapelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *