Categorii
Intrebari de la cititori

Finisat cu tinci drisuit peste polistiren, au aparut crapaturi

Buna ziua. Am aplicat pe casa din caramida Porotherm, termosistem de polistiren, de la Adeplast, EPS 80+, de 10 cm, folosind adeziv Polistirol Ecco+ si plasa fibra, dar dorind sa finisam cu lavabil am dat peste cu strat de tinci, tot de la Adeplast, driscuit.


Problema este ca dupa o luna de zile au aparut fisuri lungi pe suprafata driscuita si nu stiu cum sa continui sa fie bine. Ce trebuie sa fac, sa dau iar strat de adeziv sau sa pun peste tinci decorativa sau sa dau jos tinciul? Care este solutia ce mai corecta, astept raspuns de la cineva din domeniu sau din experienta. Cu stima.

Intrebare de la Marinica, pe adresa redactiei: Finisat cu tinci drisuit peste polistiren, au aparut crapaturi.

2 răspunsuri la “Finisat cu tinci drisuit peste polistiren, au aparut crapaturi”

Suprafata driscuita, tinciul, nu s-au uscat complet, adica 100%, inainte de a da cu vopseaua lavabila. Uscarea s-a facut dupa stratul de vopsea, prin pierderea apei s-a micsorat milimetric volumul tinciului, aparand aceste crapaturi.

aplicarea gresita a materialelor si nerespectarea fiselor tehnice duc la asemenea rezultate dezastruoase, la care mesterii se disculpa dand vina pe materiale, pe apa, bere, soare sau mai stiu eu ce. Si eu lucrez de 20 de ani in domeniu si am intalnit fel de fel de oameni cu idei si cu dorinta de a castiga banii usor si am constatat ca asta este problema majora in domeniul constructiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *