Categorii
Intrebari de la cititori

Parchet laminat sau stratificat – cea mai buna alegere?

Buna ziua. Renovez un apartament la parter de 55 mp. Vreau sa pun parchet in tot apartamentul, mai putin in baie. Oscilez intre parchet laminat si parchet stratificat. Ma puteti indruma spre alegerea cea mai buna? Si mai am o intrebare, ce culoare sa aleg la usile din interior si la parchet avand in vedere ca holul apartamentului nu are lumina naturala. Multumesc frumos pentru raspuns.


Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Parchet laminat sau stratificat – cea mai buna alegere?

2 răspunsuri la “Parchet laminat sau stratificat – cea mai buna alegere?”

Buna, Loredana!

Daca vrei sa stii care dintre cele doua variante de parchet este mai longeviva si mai rezistenta, raspunsul meu este parchetul stratificat care, spre deosebire de parchetul laminat, este mai stabil, confera o mai buna izolare termica si permite instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Fiecare dintre cele doua tipuri de parchet prezinta o serie de avataje si dezavantaje, dar e bine sa stii ca in timp ce parchetul laminat este mai ieftin, are o rezistenta mai scazuta la umiditate. Desigur ca si parchetul laminat poate fi mai bun sau mai prost, mai rezistent sau mai putin rezistent. In opinia mea, pentru a te asigura ca nu vei cumpara un finisaj ieftin si care se deterioreaza rapid, evita modelele ieftine sau, ma rog, pe cele mai ieftine de pe piata. Totodata, daca vei opta pentru varianta laminat in cele din urma iti recomand sa alegi un parchet cu grosimea de cel putin 10 mm (ideal 12), conceput pentru zone cu trafic intens. In acest fel vei alege o pardoseala mai solida.

Daca insa vei decide sa mergi pe varianta parchetului stratificat, e bine sa ai in vedere ca exista parchet dublustratificat si triplustratificat, intre cele doua tipuri fiind o diferenta de un strat care, asa cum probabil intuiesti deja, ii confera parchetului triplustratificat o rezistenta sporita.

In ce priveste usile de interior, eu as opta pentru usi albe, atat pentru ca se asorteaza cu orice nuanta de parchet, cat si pentru ca sporesc luminozitatea oricarui deocr. Pentru a le integra si mai frumos in decor, iti recomand sa le asortezi cu plinte albe, late, indiferent de nuanta parchetului. Poti afla mai mult despre acest tip de asortare a usilor de interior cu plinta alba de aici: (https://www.casadex.ro/2015/09/de-ce-imi-plac-usile-de-interior-si-plintele-albe/) Iar aici: https://www.casadex.ro/2016/04/afla-cum-se-asorteaza-usile-de-interior-cu-parchetul-si-plinta/ vei gasi si alte solutii de asortare a usilor de interior cu plinta is parchetul.

In cazul in care nu-ti place ideea usilor albe, sfatul meu este sa mergi pe varianta usilor in ton cu parchetul, ceea ce ar duce la alegerea unui parchet in nuante deschise, asa incat sa te asiguri ca usile de interior nu vor fi prea inchise si nu vor intuneca si mai mult holul si alte spatii slab iluminate.

Buna Loredana!

Usi de interior de calitate si foarte frumoase gasesti aici:Carpatiandoors SRL.Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *