Categorii
Intrebari de la cititori

Perdea si draperie peste calorifer la geam? Sau scurte?

Buna seara! Am un geam la dormitor L=60 cm si H=105, sub geam vine calorifer, ce imi recomandati? Perdea si draperie scurte sau lungi, sa acopere caloriferul? Multumesc!


Intrebare de la Nicoleta, pe adresa redactiei: Perdea si draperie peste calorifer la geam? Sau scurte?

5 răspunsuri la “Perdea si draperie peste calorifer la geam? Sau scurte?”

Buna ziua

Ati pus o intrebare la care si dv. stiti deja raspunsul.Mai adaug si eu ca,,caloriferul se poate acoperi doar vara.

Buna, Nicoleta!

Eu sunt de parere ca perdelele scurte sunt potrivite doar in amenajarea bucatariilor, desi chiar si acolo, in functie de dimensiunea incaperii, pot fi folosite perdele lungi. Pentru dormitor, living si alte incaperi din casa sunt de parere ca varianta perdelelor scurte ar trebui eliminata. Inteleg insa dilema pe care o ai in privinta caloriferului si, asa cum a spus si Valentin, sunt de parere ca poti sa descoperi caloriferele iarna, pentru a nu obtura fluxul aerului cald degajat de acestea. Ca sa nu lasi ferestrele complet descoperite in perioadele reci ale anului poti merge pe varianta montarii unor rolete textile direct pe ochiurile ferestrei. Practic, poti alege un set de draperii cu perdele si rolete textile, poti monta doar draperii si rolete sau doar perdele si rolete. In acest fel vei ii vei asigura dormitorului intimitatea necesara iarna, cand vei tine draperiile si perdelele deschise, pentru a nu acoperi caloriferul. Desigur ca poti renunta de tot la ideea roletelor textile, insa nu-ti recomand in niciun caz perdele scurte pentru dormitor.

Buna. Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat… in curand o sa am un bebe si as vrea sa ii pun patutul langa patul meu din dormitor, doar ca in momentul de fata in locul acestui spatiu am o comoda si la geam o perdea + draperie. Problema e ca aceasta perdea este pusa pe sina un pic cam departe de geam asta din cauza faptului ca am si un calorifer model un pic mai vechi, cum se punea acum zeci de an in blocuri. Imi propun ca in primavara sa schimb caloriferul cu unul din otel si sa il maschez cu o fatada speciala din lemn pentru calorifer, care ar veni ca un fel de pervaz. Insa ce fac cu perdeaua, ca ma urcurca foarte mult in camera si ocupa mult spatiu. Cum pot face? Oare daca pun o draperie mai aproape de geam capat mai mult spatiu sau sa montez niste rolete deasupra geamului (care este dublu)…? Tin sa mentionez ca am in camera si doua tevi de apa in coltul camerei si evacuarea de la aerul conditionat care erau acoperite de aceasta perdea+draperie. Astept parerile voastre. Multumesc!

Bună! Eu, pentru a nu lua din spațiu, am pus șina pe tavanul șpaleților. Problema este că dacă ai draperii iti optureaza din lumină. Dacă sunt dintr-un material subtire e mai bine. S-ar putea monta niste prinderi pe șpaleții verticali din acelasi material ca draperiile.

Buna, Serban!

Eu as renunta la perdele si as pastra doar draperiile, in scop decorativ, iar pentru ferestre as opta pentru rolete textile sau pentru jualuzele tip rulou din bambus sau din alte impetituri vegetale. Depinde mult si de imaginea de ansamblu a dormitorului. Sunt convinsa ca mi-ar fi mai usor sa te ajut cu o parere daca as fi vazut si cateva imagini cu dormitorul vostru. Insa ideea este ca draperiile pastrate deschise vor ajuta in continuare la mascarea tevilor despre care vorbeai.

Spuneai ca iei in considerare ideea de a monta draperia mai aproape de geam si banuiesc ca te referi la inlocuirea sinei de tavan cu o galerie. Da, cu siguranta este o solutie buna, insa trebuie sa fii pregatit sa maschezi golurile care vor ramane in tavan dupa demontarea sinei.

Draperie = textile folosite in decorul ferestrelor, de cele mai multe confectionate din materiale opace, care obtureaza lumina.
Galerie = element de sustinere a draperiilor si perdelelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *