Categorii
Intrebari de la cititori

Pot pune tapet peste faianta fara sa o scot?

Pot pune tapet peste faianta? Am o camera la care 2 pereti sunt acoperiti cu faianta (s-a vrut a fi bucatarie initial). Acum vreau sa pun tapet peste toti peretii. Varianta cu scosul faiantei si tencuit mi se pare mai scumpa, mai de durata si cu mult deranj in casa.


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Pot pune tapet peste faianta fara sa o scot?

4 răspunsuri la “Pot pune tapet peste faianta fara sa o scot?”

Buna, Robert!

In casa ta poti face absolut tot ce-ti doresti, insa sfatul meu este sa nu te zgarcesti la scoaterea faiantei si indreptarea peretilor daca vrei sa ai o camera frumoasa. Tapetul trebuie aplicat doar pe perete si, in unele cazuri, poate fi folosit pentru decorarea anumitor piese de mobilier, adica poate fi aplicat pe lemn. Insa aplicandu-l direct peste faianta veche vei obtine un rezultat inestetic. Daca nu vrei sa te complici cu scoaterea faiantei poti incerca sa aplici pe peretii respectivi parchet laminat sau niste panouri decorative ce imita diverse materiale, precum piatra naturala, caramida aparenta etc. Ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc te invit sa citesti urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2014/09/pereti-placati-cu-parchet-panouri-sau-lambriu-din-lemn-16-imagini/

https://www.casadex.ro/2014/12/parchet-pe-peretii-interiori-ai-casei-o-idee-decorativa-ieftina-si-spectaculoasa/

https://www.casadex.ro/2015/03/panouri-decorative-finisaj-ce-imita-faianta-piatra-naturala-caramida-sau-lemnul/

Subscriu la scoaterea faiantei si indreptarea peretilor daca este cazul. Daca faianta se scoate cu grija si nu ai adancituri mai mari de 1cm merge glet de umplere 2 maini si peste el de finisaj.
Eu nu as pune tapet pentru ca se vor observa imperfectiunile din perete.
Frumos ar fi si lambriu cu model ca aici:
dedeman.ro/ploiesti/lambriu-pvc-vox-motivo-tulipano-25-cm-bej-2-7-m/p/4014012
la care o sipca are 2.7 m merge de sus pana jos.

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Dincolo de partea esteica, ma intereseaza daca se desprinde de faianta. Sau mai intai, daca adezivul pt tapet prinde pe faianta.

Stiu ca este la diferenta de 2 ani raspunsul meu dar scriu pt cei care vor mai fi interesati de acest subiect: pentru lipirea fototapetului pe suprafata neabsorbanta cum este faianta, sticla etc. se poate folosi adezivul Glutolin, respectandu-se instructiunile adezivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *