Categorii
Intrebari de la cititori

Vor scadea preturile in curand la apartamente?

Buna ziua. Mai merita sa fac un credit ipotecar pentru un apartament acum cand deja au crescut preturile atat de mult in toata tara? De vreo doi ani astept sa scada dar ele tot cresc si ma gandesc ca daca fac acum un credit acum ma voi trezi ca scad preturile si raman cu un apartament la pret mare, care isi va pierde din valoare. Voi ce credeti? O sa scada preturile in curand?


Intrebare de la Georgi, pe adresa redactiei: Vor scadea preturile in curand la apartamente?

5 răspunsuri la “Vor scadea preturile in curand la apartamente?”

Grrrr, sorry, nu. Criza in vest a insemnat scaderea cu 10% pentru cateva luni urmata de recuperare imediata, totul rezumandu-se la un singur an (2009), apoi au crescut iar cu cate 5-10% pe an pana in 2014 cand au stagnat, din 2015 au reluat cresterea, astfel incat au acum pret cu 50% mai mari -in suma absoluta, si cu 30% mai mult in termeni reali- fata de perioada dinainte de „marea” criza din 2008 -care se pare ca a fost doar la noi, si de accea ar trebui numita criza Tariceanu, fiindca el a provocat-o dubland cheltuielile salariale cu bugetarii (facand blat cu PSD) si neinvestind nimic in infrastructura, astfel incat la noi s-au injumatatit preturile din 2008 si abia de un an doi au inceput timid sa creasca, momentan fiind cu 30% sub acele maxime. Problema e ca intre timp s-au nascut alte generatii de oameni, unii au emigrat, altii au divortat, altii s-au casatorit etc, 10 ani e o perioada imensa. Cand lumea era atenta prin 2009 euro avea inflatia zero, cand n-a mai fost atenta fiindca la stiri erau alte lucruri mai interesante, inflatia a crescut la 5% pe an cumuland devalorizari de 25% in 10 ani. Astfel incat, in termeni reali preturile actuale din Romania sunt sub jumatate din 2008. datorita inflatiei imense au crescut in restul lumii, au fost informati oamenii la stiri, inflatia s-a comunicat public unor oameni care au simt economic, la noi nici nu s-a facut tam-tam, nici n-ar fi avut cu cine.

iti recomand sa astepti, iar au urcat preturile la apartamente si case pana la cer, plus ca se preconizeaza din nou o criza. Sunt urcate fortat. Nu as cumpara acum in locul tau

O vorba din bătrâni este următoarea: Cumpăra un teren, construiește o casa, sădește un arbore sau un pom si scrie o carte. Cred ca acei oameni nu țineau cont prea mult de scăderea sau urcarea preturilor. Noi in secolul XXI facem astfel de analize, fără a tine seama de mediul perturbator in care trăim.

Pot sa va dau informatii legat de subiect, in detaliu daca imi trimiteti o adresa de e-mail sau un nr de telefon sau sunandu-ma pe 0722 265 668.
E important de stiut si localitatea pentru ca trebuie nuantat (localitate , cartier/zona, numar de camere, etc).

incearca sa cumperi cu un credit cu rata fixa,in romanica inflatia ve avea „grija”de banii tai si vei avea peste 10 ani o rata in termeni reali la jumate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *