Categorii
Intrebari de la cititori

Amenajare stil Montessori in camera copilului?

Unde pot gasi mobilier pentru amenajare in stil Montessori a camerei copilului? As fi recunoascatoare daca mi-ati putea recomanda patuturi, etajere, masute ieftine si nu din acelea inuman de scumpe. Sau poate aveti ceva idei despre cum as putea confectiona eu mobila tip Montessori din piese vechi adaptate. Va multumesc!


Intrebare de la Miruna, pe adresa redactiei: Amenajare stil Montessori in camera copilului?

Un răspuns la “Amenajare stil Montessori in camera copilului?”

Buna, Miruna!

Am scris detaliat despre amenajarea camerei copilului conform principiilor Montessori aici: https://www.casadex.ro/2018/03/principii-montessori-cum-amenajezi-camera-copilului/ Iti recomand sa arunci o privire pe articolul respectiv.

Cat despre mobila, cred ca e gresit sa cautam „mobila Montessori” si corect este sa intelegem care sunt recomandarile renumitului pedagog in privinta utilarii unei camere potrivite pentru copii. In loc sa cauti un pat anume este suficient sa renunti la pat si sa alegi o saltea buna, pe care sa o asterni direct pe pardoseala. In fine, ca sa suplimentezi stratul termoizolant de sub locul de dormit al copilului, poti asterne sub saltea o mocheta si chiar un covor din poliuretan.

In functie de varsta copilului masuta si scaunul sau scaunele de lucru trebuie sa fie comode, usor de folosit de micut. Recomand evitarea mobilierului greoi din pal in favoarea unor piese usoare din lemn, placaj de lemn sau plastic. Modelele din oferta Ikea sunt perfecte din punctul meu de vedere.

In ce priveste spatiile de depozitare, Montessori recomanda sa ne asiguram ca micutii pot ajunge cu usurinta la obiectele care le apartin. Si aici nu este vorba doar despre carti si jucarii, ci inclusiv despre hainele care pot fi depozitate in rafturi si bare de umerase deschise, usor accesibile. Acestea pot fi realizate la comanda extrem de usor. Este suficient sa stabilesti mobilierul pe care vrei sa-l aduci in camera copilului. Iti recomand acelasi articol de mai sus pentru a descoperi mai multe idei ilustrate in galeria foto de la finalul articolului.

Inca ceva, etajerele in care vei putea organiza si depozita jucariile si hainele copilului ar trebui fixate in perete. Acest pas este esential pentru siguranta micutului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *