Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Apartament luat prin Prima Casa de mine, acum divortam. Ce se va intampla?


Buna ziua. Am cumparat prin Prima Casa un apartament inainte de casatorie cu 2 ani dupa care m-am casatorit. Am platit deci avansul si parte din rate la banca din veniturile proprii, iar acum urmeaza sa divortam (asta e viata). Ce se va intampla acum cu apartamentul? Va ramane al meu? Va trebui sa o despagubesc cu suma ratelor din timpul casatoriei? Nu stiu exact si probabil voi ajunge sa intreb un avocat, dar poate ma ajutati aici cu ceva informatii. Imprumutul este prin Prima Casa pe 20 de ani. Multumesc.


Intrebare de la Ionut-Ghinionistul, pe adresa redactiei: Apartament luat prin Prima Casa de mine, acum divortam. Ce se va intampla?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Mamaie in august 10th, 2018

Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si nu vor face obiectul vreunui eventual partaj nici dupa 1000 ani de casatorie. Asta e valabil doar daca nu ati avut nefericita inspiratie sa il treceti pe sot in actul de proprietate.

MARIA in august 10th, 2018

Nu sunt jurist, dar din experienta probabil daca sotia o sa emita pretentii o sa trebuiasca sa o despagubiti cu jumatate din ratele platite in timpul casatoriei pana la momentul separarii in fapt.
Aveti si copii?

Ionut-Ghinionistul in august 10th, 2018

Va multumesc. Cred ca MARIA are dreptate si va trebui sa despagubesc cu jumate din ratele din timpul casatoriei.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii