Categorii
Intrebari de la cititori

Calculator necesar gresie si faianta, pierderi montaj

Buna. Ma intereseaza cum calculez sau chiar un calculator de necesar pentru gresie si faianta inainte sa le cumpar pentru casa noua. Stiu ca vor exista pierderi la montaj, e normal, tocmai din acest motiv as folosi un calculator pentru a diminua cat mai mult acest procent de pierdere. Multumesc.


Intrebare de la Madalina, pe adresa redactiei: Calculator necesar gresie si faianta, pierderi montaj.

Un răspuns la “Calculator necesar gresie si faianta, pierderi montaj”

Madalina, depinde de multi factori cantitatea de gresie pe care trebuie sa o cumperi, nu cred ca exista un calculator care sa iti raspunda exact la intrebarea ta sau care vor fi pierderile. la modul general iti spun ca trebuie sa cumperi cu un procent de 10% mai mult decat suprafata in metri patrati pe care o ai de placat. Adica daca ai de montat 10 mp de gresie sau faianta, vei cumpara 11 mp, uneori chiar 12 mp.

Dar: depinde si de cum montezi gresia, ce rosturi folosesti. Spre exemplu daca o montezi pe diagonala pierderile sunt mult mai mari, vei avea mai multe taieturi.
Important este si ce model de gresie cumperi. Daca e pe stoc destul, nu te mai stresezi. Cand mai ai nevoie la final, te duci si mai cumperi. Daca ai dat comanda si e foarte rar modelul de gresie pe care vrei sa il montezi, e mai complicat si dureaza mai mult o noua comanda pentru diferenta, in cazul in care mai ai nevoie.

Cam asta ar fi. Calculeaza suprafata totala de placat si adauga 10% pierderile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *