Categorii
Intrebari de la cititori

Ce sa pun pe langa gard sa nu mai vada vecinii in curte?

Ce imi recomandati sa plantez pe langa gard pentru a opri privirile vecinilor? Gard viu ar fi ok? Creste destul de inalt daca il tund des? Am nevoie de inaltime de aproximativ 1.7 m. Sau ce altceva as putea pune ca sa nu mai vada vecinii la noi in curte?


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Ce sa pun pe langa gard sa nu mai vada vecinii in curte?

5 răspunsuri la “Ce sa pun pe langa gard sa nu mai vada vecinii in curte?”

Gardul viu este bun, dar nu stiu daca va ajunge la inaltimea pe care o vrei tu. Mai poti pune tuia, depinde pe ce latime iti doresti. Daca sunt cativa metri necesari eu zic ca e ok si cu tuia

Intru-cat exista o legislatie privind sadirea de pomi (la 2 metri fata de gardul care te desparte de vencini), eu am cumparat de pe un site de specialitate 5 soiuri de caprifoi (gen Mana Maicii Domnului), care au o crestere destul de rapida (circa 1,5 m/an), miroase demential si este foarte deasa (sunt peste 20 de soiuri, dar cel mentionat mai sus miroase cel mai frumos).

Aveti grija ca planta Mana Maicii Domnului este foarte grea. Se dezvolta rapid asa este dar va ingreuna foarte mult gardul. Daca il faceti rezistent nici o problema, mai ales ca mirosul este formidabil.

Daca vrei ca in permanenta sa ai un paravan vis-a-vis de vecin , planteaza un gard viu vesnic verde. Se gasesc f multe varietati in magazinele de profil in perioada de toamna. Atentie la distanta fata de gard (la primarie sunt hotatriri locale) si sa nu depaseasca inaltimea medie a unui om, cca 1,8 m. O conditie este ca acesta sa fie tuns anual atit pe lateral (interior si exterior) cit si pe inaltime. Eu am pe o latura tuia (atentie la varietatea care se preteaza la gard viu) care a ajuns la inaltimea de 2 m in cca 7 ani. Daca vrei ca miine sa ai un paravan fata de vecin, procura de la un magazin de bricolaj plasa de umbrire 90% din polietilena care este f buna , are tratament UV (raze ultraviolet) si usor rezista 3-4 ani, este pe mai multe dimensiuni de latime de la 1 m la 8 m ( cea de 2 m costa cca 7 lei pe ml). Pina ajunge la densitatea si inaltimea dorita poti face o combinatie intre gard viu si plasa umbrire. Spor la munca !!!

Salutare!
Vita de vie soiuri:Moldova,nero,late rizamat,centuri.king ruby,coarna neagra,coarna alba s-au Tuya soiul Occidentalis Smaragd.Spor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *