Categorii
Intrebari de la cititori

Culori mobila si pereti camera copil, Montessori

Ca sa amenajez pentru copil o camera Montessori credeti ca la nivel de mobila sunt suficiente un patut la nivelul pardoselii, o masuta cu doua scaune si doua etajere? Momentan nu avem bani sa cumparam mai multe obiecte si ma gandeam sa nu fie prea goala camera copilului. Este o fetita, ce culori recomandati sa folosim pentru pereti si mobila?


Intrebare de la Irina, pe adresa redactiei: Culori mobila si pereti camera copil, Montessori.

Un răspuns la “Culori mobila si pereti camera copil, Montessori”

Buna ziua!

Si noi am decis sa ne crestem copiii in spiritul Montessori, incercand sa le creem conditiile indicate in aceasta metoda de educatie fara sa cheltuim prea mult pe mobila si accesorii. Avem un baiat si o fetita gemeni de 4 ani care impart aceeasi camera pe care am impartit-o in doua si am asezat in fiecare jumatate cate o saltea, cate o etajera cu sertare din cutii pe care am gasit-o la Ikea, in care le-am asezat jucariile si cartile preferate, o masuta cu 4 scaune asezata in mijlocul camerei si cate un dulapior de haine cu usi glisante si oglinzi, pentru ca am inteles ca oglinzile reprezinta unul dintre elementele obligatorii in amenajarea camerei copiilor conform principiilor Montessori.

Ca sa-i ajutam sa simta ca apartin unei jumatati de camera fiecare am decis sa le zugravim cei doi pereti langa care se afla saltelele in culori diferite: galben pal pentru fetita si bleu pastel pentru baietel. A iesit o camera draguta pe care copiii o adora. Si chiar si copiii prietenilor nostri spun ca este foarte frumoasa si vesela. Nu am folosit culori stridente si nici nu am incarcat-o cu prea multe jucarii, avand grija sa le lasam la dispozitie doar cateva seturi pe care le inlocuim saptamanal, asa incat sa prevenim aparitia plictiselii.

A, sa nu uit, saltelele sunt asezate pe o mocheta destul de groasa pe care am dublat-o, ca sa nu le fie frig. Ave noroc ca apartamentul e bine izolat si nu simtim frigul la nivelul pardoselii. Sincera sa fiu, nu cred ca mai avem nevoie de alta mobila momentan sau pana la inceperea scolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *