Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa zugravesc un apartament (acum are huma) sa nu fac mizerie?

Cum sa zugravesc apartamentul cu 2 camere, e mobilat si cu multe lucruri, in care locuiesc, care acum e zugravit cu huma. Cum pot sa o fac singura, ca sa nu se faca mult praf si mizerie, pe portiuni. Va multumesc din suflet pentru sfaturi.


Intrebare de la Ana, pe adresa redactiei: Cum sa zugravesc un apartament (acum are huma) sa nu fac mizerie?

Un răspuns la “Cum sa zugravesc un apartament (acum are huma) sa nu fac mizerie?”

Buna, Ana!

Banuiesc ca stii deja ca metoda corecta presupune eliminarea completa a stratului de huma, indreptarea peretilor si acoperirea acestora cu lavabila sau alt finisaj dorit. Inteleg insa situatia in care te afli, m-am aflat si eu in aceeasi postura in urma cu mai bine de 15 ani, pe vremea cand locuiam cu chirie intr-un apartament pe care am tinut neaparat sa-l improspatez cu cheltuieli minime (eram tanara, nu prea aveam bani etc). Iata cum am procedat eu si a functionat: am aplicat pe peretii acoperiti cu huma adeziv pentru tapet si ulterior un tapet ieftin si simplu, iar pe tavanele ce purtau huma am aplicat doua straturi consecutive de adeziv pentru tapet (lasandu-le timpul necesar pentru uscare) si apoi vopsea lavabila alba. Cred ca in acest fel am reusit sa lipesc pur si simplu huma de pereti si respectiv tavan si astfel am scapat de mizeria de care, recunosc, imi era teama si mie. Nu stiu daca am fost doar eu norocoasa sau aceasta metoda chiar functioneaza in toate cazurile similare, insa nu te costa mult sa o testezi intr-o zona care nu este la vedere. Cleiul pentru tapet este ieftin, se dilueaza cu apa si este incolor, asa ca daca vei incerca metoda in spatele unui dulap, sa zicem, nu vei risca sa te alegi cu un perete diferit colorat in cazul in care experimentul va esua.

Te rog insa sa revii si sa ne spui si noua cum ai procedat in cele din urma si daca metoda despre care ti-am povestit a functionat la tine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *