Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se calculeaza metri patrati construiti la o casa?

Buna ziua, am o casa de construit cu amprenta de 8.3 x 10,8 cu etaj, cu placa peste parter si etaj la acoperis si vreau va rog sa stiu cum se calculeaza metri patrati construiti? Stiu si eu cum se calculeaza dar am primit oferta de la constructor in care mi s-au pus la socoteala metri patrati la fundatie si mi-au zis 305 mp.


Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Cum se calculeaza metri patrati construiti la o casa?

11 răspunsuri la “Cum se calculeaza metri patrati construiti la o casa?”

Fiecare calculeaza cum il taie capul peaici dar in proiect ai scris de arhitect suprafata totala desfasurata si suprafata utila. Ce incearca *meseriasii* sa face e jecmaneala. Au incercat si cu mine sa inmulteasca amprenta cu 3, sa ceara avans sub diverse preteste, sa faca calcule astrologice, sa dea explicatii care de care mai ciudate. Asta-i Romania !!!!!!

Suprafața construită (Ac) și suprafața construită desfășurată (Acd) trebuie menționate pe planșele întocmite de proiectant. Suprafața construită este suprafața ocupată la nivelul terenului (amprenta casei). Suprafața construită desfășurată se calculează adunînd suprafețele construite de la fiecare nivel.
Dacă forma casei este dreptunghiulară, pentru dimensiunile 8,30 x 10,80 m evident că suprafața construită este de 89,64 mp. Dacă și forma etajului este identică cu a parterului, atunci Acd=179,28 mp.
Dacă oferta este făcută de cineva serios, atunci va menționa clar aceste suprafețe, altfel „meșterii” vor face o oferta dupe priceperea lor și naivitatea beneficiarului, iar calitatea va fi pe măsura seriozității. Recomand să fiți atent la cine face oferta, ca să nu aveți surprize neplăcute.

Ceea ce a calculat dl Sorin este corect = pt planurile depuse pt A.Construire !Dar, in executie se mai adauga, pentru ca trebuie executate (manopera, materiale + bani aferenti) : terase de acces / exterioare (daca proprietarul are prevazute prin proiect astfel de terase)+ realizarea sarpantei / invelitorii .

Buna ziua,aceasta este valoarea desfasurata:179,28.Se adauga sarpanta si si eventuale lucrari exterioare (terase,etc). Intr-un fel ar trebui ca sa fie doar doua elemente in calcul.Caci,parterul are fundatie si etajul are acoperis.Si constructorul cinstit ,ca sa-si acopere costurile cu forta de munca+beneficii sa poata trai si el,ar trebui sa vina cu un pret /mp (asa cer beneficiarii) de,sa zicem 60 de euro/mp cel putin. Insa beneficiarul este derutat de constructorul smecher cara vine cu pretul de 40-45 euro/mp,dar care pune pretul la fundatie separat,astfel prin calcul mai cistiga suprafata platita.Si pune si acoperisul la plata.Eo chestie de interpretare prin care unii cistiga.Iar eu,constructor care vreau sa fiu corect nu stiu ce drum sa aleg.

Multumesc pentru raspunsuri …am intrebat fiindca am primit o oferta de la un constructor de 310 mp in care intra si fundatia socotita la 120 mp si care avea si acelasi pret de manopera ca zidaria si trebuia sa aduc si fierul beton fasonat ca sa nu munceasca oameni lor…

Buna seara, cum îl cheamă pe domnul constructor, deoarece mi-a făcut și mie oferta asta, mi se pare jacmaneala pe fata?

Bună ziua,
Eu am de construit o casă parter cu acoperis, cu placă peste parter, amprenta la sol este 115 mp.
Cat este suprafața desfășurată?
Am primit o ofertă de la un constructor care mi-a calculat 230 mp.
In plus trebuie sa aduc cofraj si fierul beton fasonat.
Mi-a mai spus că dacă este cofraj din lemn, acesta nu se va pierde, se refoloseste la acoperis.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua
Calcul corect este daca anprenta este de 89 mp
1 fundatie pana la cota 0
2 parter pana la placa
3 etaj pana la placa
4 acoperisul se calculeaza jumatate din amprenta in cazul nostru 44.5 mp
Total executie manopera 316 mp
Comentati fara sa stiti ce vorbiti.
Cine construieste o casa fara sa ia in calcul lucru cel mai greu fundatie
Sapatura
Armatura
Cofrat si turnat
Bagat umpluturi dat cu maiu armat si turnat radier.
Cine face cadou toate aceste lucrari il vreu si eu sa ma sune

Buna dimineata. Daca casa este doar parter, suprafata desfasurata este aceeasi cu suprafata construita. Diferenta la calcul este ca acoperisul se calculeaza separat. In general, toate aceste dileme dispar daca se face un deviz de calcul. Din acesta va rezulta clar cat reprezinta materialele si cat este manopera. Si nimeni nu va fi inselat. binian.construct@yahoo.com

Cine plătește fundația? Peste fundatie exista o placa din câte știu… Nu care cumva e separata? Acolo nu se muncește sau e cadou pentru beneficiar? Asta înseamnă că executantul are cota parte din casa dacă vine cu aceasta suma colaterala nu?

Întrebarea pt Mircea. Cum ai calculat tu 89 x 3 (fundație, parter și etaj) + 44,5 acoperiș și ți-a dat 316 mp?!
89 x 3 + 44,5 = 311,5.
4,5 mp ce contează pt beneficiar, important este să mai ciupi și tu 3000 și ceva de euro!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *