Categorii
Intrebari de la cititori

Delimitarea proprietatii, nu exista tarusi de hotar pe terenuri

Buna ziua. Situatia este in felul urmator. Am cumparat un teren undeva mai la tara. In zona respectiva, in jurul acestuia, lipite de acesta, mai exista si alte terenuri goale, adica fara case construite, si in stanga lui si in dreapta, toate fiind neimprejmuite cu garduri, si neexistand tarusi de hotar, de delimitare a proprietatii.


Omul care a vandut a avut toate actele, deci inclusiv cadastru. Si acum intrebarea: Cum eflu exact pe unde construiesc gardul, unde pun tarusii de hotar care ne despart, ca sa nu ma cert cu vecinii de langa mine? Chem din nou firma de cadastru si platesc din nou pentru masuratori sa imi spuna exact de unde porneste terenul meu si unde incep celelalte? Sau exista si variante mai ieftine sa aflu exact care e proprietatea mea?

Intrebare de la Rotaru, pe adresa redactiei: Delimitarea proprietatii, nu exista tarusi de hotar pe terenuri.

3 răspunsuri la “Delimitarea proprietatii, nu exista tarusi de hotar pe terenuri”

Cheama firma de cadastru, doar pentru masuratori. Vor fi ca cele din cadastrul vechi, iar omul cu masuratorile iti va arata unde sa bati tarusii de hotar. Si asa ai rezolvat problema.

Buna ziua.
Vinzatorul terenului, trebuie sa detina cadastru si certificat de urbanism ( daca terenul se preteaza pentru constructii ). El este obligat sa va predea terenul cu toate delimitarile necesare. Deci el trebuie sa cheme firma de cadastru pentru a finaliza profesionist lucrarea de cadastru.
Cu stima.

Multumesc. Da, cred ca ar fi trebuit sa fie pusi tarusii de catre fostul proprietar, insa nu s-a intamplat asta. Din discutiile cu vecinii am inteles care ar fi limitele proprietatii, dar nu as vrea sa fac gard si apoi sa aflu ca nu l-am pus corect. Probabil voi chema o firma de cadastru pentru a face masuratori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *