Categorii
Intrebari de la cititori

E necesara fundatie pentru o casuta de gradina?

Imi trebuie fundatie pentru o casuta de gradina in care vreau sa amenajez o bucatarie de vara? Ma gandeam sa fac o constructie usoara din popi de lemn cu osb pe un pat de pietris si nisip tasat. Daca imi spuneti ca imi trebuie oricum fundatie va rog sa-mi spuneti care ar fi cea mai usoara si ieftina varianta pentru care sa nu am nevoie de autorizatie de constructie pentru acest gen de casuta. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: E necesara fundatie pentru o casuta de gradina?

2 răspunsuri la “E necesara fundatie pentru o casuta de gradina?”

Daca vreti sa va reziste constructia si sa nu sfarsiti ca in povestea cu cei 3 purcelusi
eu zic sa nu va jucati si sa faceti treaba cum trebuie de la inceput. Daca nu vreti fundatie, tasati bine solul si apoi patul de pietris si nisip si puneti deasupa macar niste dale de beton. Dar parerea mea e sa turnati o placa slab armata, nu costa mult si poate fi facuta rapid. Pentru autorizatia de constructie ar trebui sa intrebati la primaaria de care apartineti. Daca stati la oras sa nu va mirati daca va cer astia autorizatie si pentru cotetul cainelui. La tara poate e mai lejer. Nu stiu daca se mai poate face ceva fara autorizatie in ziua de azi.

Teoretic orice are fundatie are nevoie de autorizatie. Daca constructia poate fi ridicata cu macaraua si mutata nu aveti nevoie. Teoretic.. pactic intrebati la primarie. Varianta cu osb ar merge dar asta daca inlocuiti osb-ul cu scanduri groase si lasati loc de ventilatie dedesubt. Altfel umiditatea il distruge repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *