Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei amenajare bai mici de bloc – 6 modele

1-idee amenajare baie mica bloc cu jacuzzi

Baile mici din blocurile romanesti vechi pot constitui un capitol aparte in domeniul amenajarilor interioare. Si asta pentru ca dimensiunea acestora le face dificil de configurat astfel incat sa poata ingloba frumos si confortabil obiectele sanitare si cateva polite sau dulapuri in care sa putem depozita prosoape, rezerve de hartie igienica, detergenti etc.


Spunea, zilele trecute, una dintre cititoarele casadex.ro ca a tot cautat pe siteurile straine idei de amenajare pentru o baie mica din apartamentul pe care il are si ca nu a gasit nimic care sa se potriveasca dimensiunilor cu care ne-am obisnuit noi, romanii, adaugand ca strainii nu au habar ce inseamna cu adevarat un spatiu mic, cum sunt cele in care locuiesc cei mai multi dintre noi. Si stiu ca are dreptate. Din cate am observat, la capitolul suprafete reduse cel mai des ne fac concurenta baile si in general apartamentele din blocurile fostei URSS.

6 variante de configurare pentru baile de bloc

Am ales, asadar, 6 dintre baile mici de bloc cel mai des intalnite in apartamentele vechi din Romania si am incercat sa le configurez asa incat sa dispuna de toate cele necesare: cada sau cabina de dus, lavoar, vas de toaleta si ceva polite sau dulapuri pentru depozitarea detergentilor si produselor de igiena personala. Gasesti schitele mai jos.

Cea mai mare dintre baile de mai jos este ilustrata in primele doua imagini. Aceasta masoara 3,5 mp, avand o forma aproximativ patrata, cu laturile de 1,75 si 2 metri. O baie cu aceste dimensiuni permite integrarea fara probleme a unei cazi de 175 x 80 cm, a unui lavoar cu latimea de 70 cm, a unui dulapior cu dimensiunile 40 x 27 x 183 cm si a unui vas de toaleta. Cei care doresc, pot inlocui dulapiorul cu o masina de spalat automata si tot vor avea destul spatiu de miscare.

Idei de amenajare pentru bai de bloc de 2,2 mp

Urmatoarele patru imagini ilustreaza doua idei de amenajare a unor bai mici de bloc cu suprafata de doar 2,2 metri patrati. Prima dintre acestea are forma unui dreptunghi cu laturile de 1,25 x 1,75 cm, iar cea de-a doua are o forma lunga si ingusta cu laturile de 1 si respectiv 2,2 m lungime. Desi au aceeasi suprafata, cea de-a doua pare mai dificil de amenajat din cauza faptului ca este foarte ingusta. Si totusi, am ales sa le dotez pe ambele cu cabine de dus, considerand ca in acest fel se obtine o necesara economie de spatiu.

Pentru a o face cat mai usor de utilizat, am dotat cea de-a doua dintre baile de 2,2 mp cu un lavoar cu adancimea de doar 38 cm. Acelasi model poate fi folosit in amenajarea absolut oricarei bai mici de bloc. Cat despre spatiile de depozitare, in ambele cazuri le-am rezumat la dulapul de sub lavoar si cel din spatele oglinzii de deasupra lavoarului, dar daca as fi inlocuit usile cu deschidere obisnuita cu unele glisante langa peretele exterior al baii, as fi putut merge pe o alte idee de configurare a spatiului si as fi reusit sa aduc in decor si cel putin un dulap.

Modele amenajare bai de bloc de 3 mp

Imaginile 7, 8, 9 si 10 ilustreaza alte doua bai de bloc de dimensiuni apropiate: prima, de forma patrata, cu suprafata de 3,1 mp si cea de-a doua, in forma dreptunghiulara cu suprafata de 3 metri patrati. Desi as fi putut sa le dotez pe ambele cu cazi cu lungimea cuprinsa intre 1,5 si 1,7 metri, am ales sa o dotez pe prima cu o cabina de dus fara cadita. Practic, asa cum poti vedea in ideea ilustrata in imaginile 7 si 8, este vorba despre o cabina de dus cu latimea de 60 cm si lungimea de 175 cm, ceea ce o face sa fie extraordinar de confortabila si spatioasa. Pe langa aceasta am ales sa folosesc un set de mobilier compus dintr-un lavoar cu masca cu adancimea de 59 cm si latimea de 110 cm si un vas de toaleta. Daca as fi optat pentru un lavoar mai mic, pentru unul de, sa zicem, 60 cm latime, as fi avut suficient loc si pentru un dulapior turn cu mai multe rafturi in mica baie de doar 3,1 metri patrati.

Cealalta baie, desi mai mica decat precedenta, este una pe care am dotat-o cu o cada cu lungimea de 150 cm, cu un lavoar cu masca, cu un vas de toaleta si cu doua dulapuri inalte in care pot fi depozitate o multime de chestii.

Alta idee de amenajare baie mica de bloc de 3,2 mp

Ultima dintre ideile de astazi ilustreaza o mica baie cu suprafata de 3,2 mp de forma dreptunghiulara, cu laturile de 1,25 x 2,6 metri si cu intrarea pe una dintre laturile inguste ale incaperii. Desi poate parea mai dificil de amenajat decat alte modele de forma dreptunghiulara, vei descoperi ca o astfel de baie de bloc poate fi dotata cu o cabina de dus confortabila, cu un lavoar cu dulap, cu un vas wc si cu doua dulapuri turn cu dimensiunile 32 x 22 cm sau cu unul mai mare.

Sper sa-ti placa si sa-ti foloseasca ideile de amenajare a unei bai mici pe care le-am creionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *