Categorii
Intrebari de la cititori

Imbracare pereti pe interior cu folie polipropilena casa batraneasca

Salutare tuturor! Am o casa batraneasca care are probleme cu infiltratiile din pamant inspre pereti (inclusiv pardosela). Casa nu are fundatie, e din paianta. In partea inferioara a peretilor apar zone umede iarna (panza freatica la suprafata 2-3 metri). Inteleg ca in timpul iernii aceasta parte formeaza o punte termica (ingheata apa infiltrata in pereti) si se formeaza condens insotit de prietenul lui, mucegaiul.


Cat priveste partea cu pardoseala stiu ce am de facut. Nu vreau sa fac subzidire pentru ca nu merita. Alta problema este ca in casa este un miros greu datorita faptului ca de la umiditate a putrezit lemnul de structura din partea inferioara a peretilor. M-am gandit la o solutie de compromis / de moment: sa aplic in interiorul camerelor folie polipropilena (nailon) pe toti peretii. Efectiv ii imbrac in nailon. Stiu ca vor fi probleme de la condens, peretii nu vor respira etc. Pentru evitarea condensului m-am gandit la o solutie. Prima varianta (dinspre perete spre interior): polistiren, (de cat / de care?), folie polipropilena (ca sa nu intre mirosul din perete in camera) folie anticondens (ca umiditatea din camera sa nu condesnseze pe folia de polipropilena, am inteles ca respira dar nu trece umiditatea si eu nu vreau sa respire), rigips.
A doua varianta: folie polipropilena, folie anticondens, polistiren, plasa adeziv, glet.
As merge pe prima varianta.
Stiu ca cel mai bine ar fi sa o stric si sa fac alta dar pentru cativa ani nu dispun de acesti bani. Ma intereseaza doar sa mai stau in ea cativa ani, dupa care jos cu ea. Stiu ca e o nebunie si ca nu a facut nimeni asa ceva, dar… Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Intrebare de la Mihai1453, pe adresa redactiei: Imbracare pereti pe interior cu folie polipropilena casa batraneasca.

Un răspuns la “Imbracare pereti pe interior cu folie polipropilena casa batraneasca”

Cu siguranta lemnul este salcam. Miroase cand e ud dar e putin probabil sa fie putred tot.La casele de paianta e bine sa verifici stalpii de sustinere care sunt cu siguranta din salcam,Pentru asta faci cateva sondaje, de regula in dreptul usilor si uneori se vede din pod. Daca nu vrei sa investesti mult trebuie sa gasesti o solutie ca apa si zapada sa nu ude peretii. Poti pune folie termosudabila sau un carton pe soclu, in nici un caz pe interior. In interior poti pune adeziv de polistiren si plasa daca peretii sunt uscati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *