Categorii
Intrebari de la cititori

Imi trebuie proiect pentru demolare casa (plus aviz enel)?

Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu luminarea mintii asupra a doua probleme: 1) imi trebuie proiect de rezistenta demolare casa veche care saraca este autodemolata pe 30% din suprafata? 2) pe casa veche am contor enel, care pentru a-mi da aviz zic ei, am 2 variante:


1. de a debransa curentul si;
2. de a face mutare contor la limita proprietatii ceea ce a implica aproximativ 1000 de euro
Va rog sfaturi practice ca am ajuns la limita cu rabdarea si… banii pe toata hartogaria fara valoare de la noi.

Intrebare de la Fortuna, pe adresa redactiei: Imi trebuie proiect pentru demolare casa (plus aviz enel)?

4 răspunsuri la “Imi trebuie proiect pentru demolare casa (plus aviz enel)?”

Pentru demolare va trebuie dosar/proiect de demolare.
La primarie si administratie puteti sa gasiti toate aceste documente si formulare de care aveti nevoie si pe care trebuie sa le completati.
Demolarea unui imobil de 4x6m a costat in 2012 suma de aproape 400 lei.
Pentru mutarea panoului de curent electric se face solicitare la sucursala enel de care apartine locatia.
In cazul meu , dupa demolarea constructiei a fost necesara mutarea tabloului pe stalpul de la coltul proprietatii ( stalp de curent aflat pe domeniul public).
De acolo si pana in curte unde am realizat panoul de santier ( pt a putea alimenta betoniera si restul de utilaje ) am tras PERSONAL CABLU DE PUTERE.
Cablu rezistent la umezeala si mediu ( cumparat de la firma CASTEL.RO ) care a fost tras SUBTERAN – conform noilor reglmentari in vigoare a fsot treaba mea.
Pentru asa ceva platiti separat la enel – daca doriti sa sape ei si sa va traga ei cablul. Treaba lor este pana la tabloul de pe stalp.
Restul e treaba dvs. dar trebuie facuta lucrarea conform normelor in vigoare.
Mutarea panoului electric din vechiul imobil, pe stalp ( cu tot cu materialele achizitionate de mine … mai putin contoarul ) a costat 1500 lei.
Eu am ales , in conformuitate cu normele in vigoare, o cutie rezista la mediu si VANDALISM platita din buzunarul propriu ( cea de plastic propusa de enel nu imi satisfacea cerintele/mofturile.
Santul l-am sapat personal ( 2 zile de munca ) pt ca ma costa de parca „era poleit cu aur”.
Acoperirea si marcarea zonei de existenta a cablului a fost facuta conform normelor in vigoare.
Va spun toate astea pt ca vreau sa va scutes de ulterioare probleme.
ATENTIE:
Dupa pozarea cablului in sant , peste aceste se pune unstrat de pamant de aproximativ 10 cm dupa care se pune o BARIERA DE DEMARCARE si apoi se acopera santul cu cablu. Adancimea santului 80 – 120 cm
Aveti grija sa nu se intersecteze cu alte cabluri, conducte, tevi, canalizari ,etc.
Pt a evita aceste probleme eu am mers cu santul la adancime de 125cm ( adica 1,25 metri ).
Sper ca va este utila aceasta informare.
Cu respect.

Cam ce a postat Critian, cu unele precizari, in cazul meu: pt demolarea unei case de 144 mp (12x12m) am platit unei firme de constructii 10.000 lei. In 3 zile au demolat si au curata locul. Tot molozul, lemnele, caramida le-au carat conform aranjamentelor firmei cu Primaria. Pt demolare am avut nevoie de proiect facut de un arhitect si de autoriztie de demolare emisa de Primarie. Proiectul: 1000 lei. Expertiza tehnica pt demolare: 1000 lei. Mutarea contorului de pe stalp la limita proprietatii m-a costat 3500 lei in total: 2400 lei taxa de aprobare a solutiei tehnice, suport de beton si cutie de sticla pt contor, montate la limita proprietatii. Am mai platit unei firme de specialitate inca 1100 lei pt lucrari in interiorul proprietatii: saparea unui sant cu un miniexcavator (12m), instalarea unei prize de pamant de 11m, instalarea unui panou de distributie curent cu 4 prize (optiunea mea) etc. A durat 5 ore. Apoi au venit cei de la societatea de furnizare a energiei electrice:au mutat contorul din casa, au facut conexiunile la curent. Cel mai suparator lucru a fost timpul foarte mult de asteptare: prima cerere am facut-o pe 10 feb 2018 iar lucrarea a fost gata pe 12. iunie 2018!. Aprobarile au durat cam 4 luni ( cu sarbatori incluse Paste, 1 Mai). Sper ca aceste info sa-ti fie de folos. Bafta!

Dacă am contorul în casa, îl put muta în exterior (fără desigilare), în vederea demolării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *