Categorii
Intrebari de la cititori

Insula bucatarie in 10 mp – este o idee buna?

Buna ziua! Renovez apartamentul si imi doresc o insula in bucatarie, dar nu stiu daca am destul loc in 10 mp. Credeti ca e o idee buna sau insulele sunt potrivite numai pentru bucatariile mai mari?


Intrebare de la Gratiela, pe adresa redactiei: Insula bucatarie in 10 mp – este o idee buna?

Un răspuns la “Insula bucatarie in 10 mp – este o idee buna?”

Buna, Gratiela!

Insula de bucatarie poate avea diverse forme si dimensiuni. Daca ai o bucatarie mica si insula trebuie sa fie adaptata la dimensiunea spatiului. Dar in principiu, o insula de bucatarie ca la carte are nevoie de aproximativ 3 mp pentru desfasurare. Am scris mai multe despre acest element aici: https://www.casadex.ro/2017/10/insula-de-bucatarie-modele-idei-si-variante-din-care-poti-alege/

Inainte de a te descuraja, vreau sa mai adaug ca dimensiunea insulei de bucatarie depinde si de elementele din compozitia ei. Cu alte cuvinte, daca va contine doar spatii de depozitare sub un blat de lucru poate avea orice dimensiune doresti Daca insa vrei sa integrezi in interiorul ei chiuveta, plita si/sau cuptorul electric, vei avea nevoie de un corp mai voluminos. Sper insa ca articolul recomandat mai sus sa te ajute sa iei decizia corecta pentru tine.

PS Nu ai spus daca ai bucataria separata sau amenajata in plan dechis cu livingul sau alta incapere alaturata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *